Το ίδρυμα του Φέντερερ «Roger Federer Foundation»

Κόσμος Αθλητικά

Ο Ρότζερ Φέντερερ εκτός από εξαιρετικός τενίστας, είναι και ένας άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες.

Ο Ελβετός με την “χρυσή καρδιά” λοιπόν, έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, που έχει ως κύριο στόχο τη μόρφωσή τους.

Το ίδρυμα του Φέντερερ δημιουργήθηκε το 2003 και λειτουργεί με πρωτοβουλίες και δωρεές του ίδιου του Ελβετού τενίστα, ενώ για την οικονομική του ενίσχυση διοργανώνονται και εκδηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Ελβετός τενίστας όπως φαίνεται, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και σε αυτή την δραστηριότητά του κυριαρχεί το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για την ενίσχυση παιδιών που έχουν ανάγκη, κυρίως από την Αφρική, έχοντας ως βασικό άξονα την εκπαίδευση.

Το ίδρυμα, είναι επικεντρωμένο σ’ αυτή την περιοχή επειδή η μητέρα του Federer είναι από τη Νότιο Αφρική και μια επίσκεψη του Ελβετού στη χώρα τον έκανε να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των εκατομμυρίων παιδιών που επηρεάζονται από τη φτώχεια και δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο. Ο σκοπός είναι να καλύψει ακόμα περισσότερες χώρες της Αφρικής, καθώς για την ώρα δραστηριοποιείται σε: Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα, Ζάμπια και Μαλάουι.

Αυτή την στιγμή είναι εγγεγραμμένα στα προγράμματα πάνω από 309.000 παιδιά και περίπου 700 από αυτά βρίσκονται στην Ελβετία.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *