« Στη ροή του χρόνου» το Συλλόγο Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ)

Ψυχαγωγία

Είναι γνωστό ότι ένας από τους σκοπούς του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, είναι μεταξύ των άλλων η στήριξη και προβολή νέων και ταλαντούχων ντόπιων καλλιτεχνών, παράλληλα με την προώθηση της εικαστικής τέχνης σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα της Ροδιακής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό με τίτλο « Στη ροή του χρόνου», διοργανώνουμε για 12η συνεχή χρονιά την ομαδική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.
Στόχος του ΣΕΔ είναι να συμβάλλει στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας, να αναπτύξει και να διδάξει τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, να ενθαρρύνει και να αναδείξει καλλιτεχνικά τα μέλη του καθώς και να συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός «πολιτιστικού γίγνεσθαι»..
Σε μια τέτοια προσπάθεια και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια, το Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης δεν μένει αδιάφορο, αλλά καθίσταται πάντα συνεπής αρωγός. Με την παρουσίαση των έργων των Μελών του ΣΕΔ, δίνεται για μία ακόμη φορά, η δυνατότητα να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας για την πολιτιστική πορεία του τόπου μας, να αναδείξουμε τη σημαντική παρουσία της τοπικής εικαστικής κουλτούρας και να τιμήσουμε τους φιλότεχνους δημιουργούς.
Η έκθεση περιλαμβάνει 120 έργα 45 δημιουργών με ποικίλη θεματολογία και τεχνοτροπία. Είναι έργα ζωγραφικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, αγιογραφίας, ψηφιδωτά, εγκαταστάσεις και μικτές τεχνικές.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τους δημιουργούς, οι οποίοι όπως διαπιστώνεται πλέον κάθε χρόνο εμφανίζονται καλύτεροι, αποτέλεσμα ενός άτυπου μεταξύ τους ευγενούς καλλιτεχνικού συναγωνισμού.
.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7 το Βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 4/3/2019. Τηλ. 2241036646

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας
Πρόεδρος Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης
Δήμου Ρόδου

3Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *