Προς ψηφοφόρο που «φλερτάρει» µε την αποχή

Uncategorized

Η στατιστική «µπάρα» στις αλλεπάλληλες δηµοσκοπικές έρευνες υπερκαλύπτει µε το ποσοστό σας τα ποσοστά όλων των λεγομένων «µμικρών κοµµάτων». Είναι θεμιτό και σεβαστό να µη σας εκπροσωπεί κανένα κόµµα και κανένας υποψήφιος. Αλλά µε την αποχή σας η ψήφος που δεν οδηγείται σε κάλπη εκπροσωπεί µια ακατάγραφη, ακυρωμένη και βίαιη συµµετοχή σε μια «µμαύρη τρύπα» του συστήματος. Η αποχή σας δεν σημαίνει τόσο διαμαρτυρία, όσο ένα παράπονο.

Θα θέλατε τα πάντα να είναι κάπως αλλιώς, κάποτε άλλοτε, κάπου αλλού. Μπορεί η µη εκπροσώπηση να χαρακτηρίζει την απογοήτευση που σας διακατέχει ή απλώς να µη χωράτε στη λογική της αναγκαστικής επιλογής από αυτό που υπάρχει. Αλλά ίσως πρέπει να ξέρετε πως οι εκλογές δεν αποτελούν κάποια ασφαλίτικη ή επικίνδυνη µμέθοδο να σας µαντρώσουν.

Για πολλούς ανθρώπους είναι η µμόνη ευκαιρία που έχουν για να εκφράσουν µια προσωπική επιλογή. Καθαρά προσωπική. Και η αποχή πριμοδοτεί µε απλά µαθηµατικά πάντοτε το πρώτο κόµµα. Επιλέγοντας κόµµα που δεν διεκδικεί, μήτε θα διεκδικήσει την εξουσία, αλλά ίσως εκτιμάτε µία ή περισσότερες επαγγελίες του, ίσως κρατάτε το βαρύ κλειδί της µμελλοντικής αναγνώρισής του από περισσότερους ψηφοφόρους. Απέχοντας, απλώς αποθαρρύνετε το µμέλλον του τόπου και αρνείστε πως υπάρχει ελπίδα, ακόμη και λιγοστή, να αλλάξουν κάποτε τα πράγματα. Αυτές οι φράσεις είναι µια συµµετοχή στο δράμα που περνάτε. Μόνον εσείς μπορείτε να το αλλάξετε.

www.ethnos.gr

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *