Στο πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ρόδο

Δωδεκάνησα

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στη διπλή – πολιτική και κοινωνική σημασία των φετινών Ευρωεκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό και τον γ.γ. του ίδιου Υπουργείου, Γ. Κασσάρα, που παραχώρησαν στη Ρόδο, ενόψει των ευρωεκλογών για τη στήριξη του ενωτικού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στη ομιλία του ο βουλευτής αναφέρθηκε στην πορεία της Xώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, υπογραμμίζοντας το ειδικό πολιτικό βάρος του «κοινωνικού» οδικού χάρτη που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί σταδιακά, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. «Ο πυρήνας της δικής μας αντίληψης είναι η επίλυση των προβλημάτων του λαού, τονώνοντας το εισόδημα και μειώνοντας τις ανισότητες. Αυτό πράττουμε με τα μέτρα που παίρνουμε για όλους τους Έλληνες, για τους νησιώτες ιδιαίτερα (το Μ.Ι. είναι μόνο μια από τις εκφάνσεις της φιλο-νησιωτικής μας πολιτικής) και αυτήν τη μάχη για κοινωνική αλλαγή και ανάπτυξη υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου. Και αυτό είναι και το κύριο διακύβευμα των εκλογών: Η ελπίδα και η προοπτική που βλέπουμε εμείς για το λαό μας, απέναντι στον παραπολιτικό εκχυδαϊσμό στην πολιτική συζήτηση και τη ζημιογόνα για την κοινωνία εμμονή στο παλιό, της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της εσωτερικής πολιτικής με τις δράσεις για την Ευρώπη, αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών και στο διττό «πόλεμο θέσεων» για το μέλλον τη Ευρώπης, που θα διεξαχθεί σε δύο μέτωπα, απέναντι σε δύο αντίπαλα σχέδια. Το πρώτο είναι μία επιστροφή στην παραδοσιακή κατάσταση του εθνικισμού. Ανασύρουν οι δυνάμεις του σκότους από τη λήθη τη ρητορική με τα συνθήματα κυρίως της Ευρώπης των πατρίδων, που όμως είναι μία διαδικασία διχασμού της Ε.Ε., της κουλτούρας της ενότητας, της κοινωνικής και πολιτισμικής ενίσχυσης της. Είναι ευθύνη μας, είπε ο βουλευτής, ώστε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε συστρατευμένες τη λαίλαπα της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς με τη δημιουργία νέων προοπτικών και την ενίσχυση των πιο «αδύναμων» ομάδων στην Ε.Ε. Το δεύτερο σχέδιο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι ενίσχυση των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών, όπως αυτές παρουσιάζονται στην Ελλάδα από τον ντόπιο εκφραστής τους, με την εργασιακή υποβάθμιση σε εισοδήματα και δικαιώματα, τις απολύσεις, την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. «Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε ούτε έναν άνθρωπο επειδή δεν είναι στην ελίτ», είπε και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη θα πρέπει να ξαναδοκιμάσει ν’ αναζητήσει τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες συγκροτήθηκε και αυτός είναι ο αντίπαλος πόλος που πρέπει να δημιουργηθεί απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από τις δυνάμεις του σοσιαλισμού, της Αριστεράς και της Δημοκρατίας».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε σε τοπικά ζητήματα του νησιού, πιο συγκεκριμένα για τα θέματα Πολιτισμού, λέγοντας ότι την επόμενη περίοδο το Εθνικό Θέατρο θα πρέπει να μπει ως κυβερνητική προτεραιότητα, όπως επίσης και η επανίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου.

Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στα πρόσφατα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ήδη υλοποιεί η Κυβέρνηση, τόνισε ότι η 13η σύνταξη και η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα είναι μόνιμα μέτρα που μόνο η πολιτική Μητσοτάκη μπορεί να τα μετατρέψει σε προεκλογικού χαρακτήρα με την ακύρωση τους. Και ο Ελληνικός Λαός, είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, δεν θα του δώσει τη δυνατότητα να τα ακυρώσει.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *