Τελετή λήξης του προγράμματος του Δήμου Ρόδου και του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δωδεκάνησα

Τελετή λήξης του προγράμματος

του Δήμου Ρόδου και του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«+ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ για την Οικογένεια και το Παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

Πολλά παιδικά χαμόγελα γέμισαν την αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου στην τελετή λήξης του προγράμματος +ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ για την Οικογένεια και το Παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2018-2019. Στη ζεστή εκδήλωσηπαρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιδήμαρχοι κα. Άννα Ζωάννου, κ. Σάββας Διακοσταματίου, κα. Λίτσα Κρεμαστινού, κ. Μιχάλης Παλαιολόγοςκαι η πρόεδρος της ΧΕΝ κα. Δέσποινα Μουτάφη.

Το πρόγραμμα +ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ για την Οικογένεια και το Παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελεί μίακαινοτόμα πρωτοβουλία που εμπνεύστηκε η κα. Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος. Οι δράσεις τουέχουν έναν έντονα ανθρωπιστικό χαρακτήρα,καθώς επιχειρούν να καλύψουν ταυτόχρονατόσο τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών σχολικής ηλικίας όσο και ορισμένες, συχνά παραγνωρισμένες, ανάγκες των οικογενειών τους.

Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για δύο ώρες την εβδομάδα, τα παιδιά απασχολούνταν δημιουργικά από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη συμμετοχή εθελοντών/ντριών φοιτητών/τριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) και από στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών παρείχε τη δυνατότητα στις οικογένειές τους να απολαύσουν λίγο ελεύθερο και προσωπικόχρόνο, καθώς οι γονείς ενός παιδιού με δυσκολίες είναι γονείς για ολόκληρο το 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς ξεκούραση και διαλείμματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Επίκουρη Καθηγήτρια κα. Ασημίνα Τσιμπιδάκη και η Διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κα. Χριστίνα Καραγιάννη, αναφέρθηκαν με ομιλίες τους στην υλοποίηση του προγράμματος, στους στόχους και τους σκοπούς που επιτεύχθηκαν, ενώ μέσα σε ιδιαιτέρως εγκάρδιο κλίμα υπογράφθηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκανστο τελευταίο μέρος της τελετής το οποίο περιλάμβανε τη βράβευση των εθελοντών/τριων φοιτητών/τριων που μετείχαν στο πρόγραμμα και την απονομή επαίνου στα παιδιά για τους σημαντικούς στόχους που πέτυχαν.  

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *