Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι

Δωδεκάνησα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ έξω από περιφέρεια.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και κατά την διάρκεια επαφής με τους αρμόδιους τοποθετήθηκε ο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: ” Δυστυχώς η τροπολογία για την οποία τόσες δεσμεύσεις είχαν δοθεί από κυβερνητικά στελέχη δεν κατατέθηκε ποτέ, με συνέπεια το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας. Όλες οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται στην Περιφέρεια και στον νέο Δήμαρχο τον κ. Καμπουράκη, προκειμένου να κρατήσουν την εταιρία ανοιχτή. Να γίνουν οι εκλογές και να πάνε  δυνατά επάνω και να περάσουν την συγκεκριμένη τροπολογία η όποια δεν στοιχίζει τίποτα στο Εθνικό Κράτος. Η περιφέρει μας χρηματοδοτεί, ο Δήμος θέλουμε να μας στηρίζει και όλοι μαζί να κάνουμε το έργο αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια τι αξίζουν. Και στην δουλειά τους επάνω και εθελοντικά. Έχουμε παιδιά και οικογένειες, δεν μπορούμε άλλο να είμαστε στην αβεβαιότητα. Αυτή η κατάσταση έχει κρατήσει 15 χρόνια. Δεκαπέντε χρόνια έχουμε ένσημα σαν να δούλεψε ένας εργαζόμενος τρία χρόνια”.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου έκανε την δική του τοποθέτηση αναφέροντας: “Πράγματι είναι λυπηρό ότι δεν θα περάσει η τροπολογία από την κυβέρνηση. Εμείς σαν Περιφέρεια τα πέντε αυτά χρόνια ήμασταν οι μόνοι που χρηματοδοτήσαμε ώστε να σταθεί η εταιρία αυτή. Βέβαια έχει γίνει πολύ καλό έργο και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Θέλω να πω ότι σαν περιφέρεια εμείς μετά τις εκλογές θα κοιτάξουμε να δρομολογήσουμε το θέμα. Έχω μιλήσει με τον Περιφερειάρχη ο οποίος θα ενδιαφερθεί με τον επόμενο υπουργό να ερθουμε σε επαφή ώστε να περάσει αυτή η νομοθετική ρύθμιση. Θα το παλέψουμε για να γίνει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ όπως πρέπει”.

Για το θέμα μίλησε και ο αντιδήμαρχος κ. Πάλλας δηλώνοντας: ” Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια σε ότι αφορά την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Το καταστατικό της εταιρίας έληγε το καλοκαίρι του 2018. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες και οι επαφές με τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να δοθεί παράταση στο καταστατικό για δέκα χρόνια. Με την υποστήριξη των νομικών μας κ.Νίκου Πέρου και κ. Μιράντας Λαού ετοιμάσαμε την τροπολογίας την οποία επεξεργάστηκε η νομική υπηρεσία του υπουργείου. Είχαμε διαβεβαιώσεις που ήταν θέμα χρόνου να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία. Είμαι πολύ πικραμένος για τον τρόπο που εξελίχθηκε η υπόθεση, διότι η διαβεβαίωση που είχα ήταν ότι αυτή η τροπολογία θα περάσει. Την περασμένη Παρασκευή δέχτηκα τηλεφώνημα από το υπουργό ο όποιος μου είμαι πως δυστυχώς δεν τα κατάφερε”.  Ο κ. Παλλας δήλωσε ακόμη: ” Δεν κρατάω κακία στον πρόεδρο της εταιρίας γιατί και αυτός πάνω στην αγωνία του ότι έκανε το έκανε γιατί ήθελε να στηρίξει τους εργαζόμενους του. Είναι κρίμα μετά από 15 χρόνια να κλείνει αυτή η εταιρεία. ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας δήλωσε πως το κλείσιμο της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου”.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *