Παγκόσμια διαμαρτυρία σε ελληνικές Πρεσβείες για τα γαϊδούρια στη Σαντορίνη

Κόσμος

Τήν εβδομάδα από 10 έως 16 Ιουνίου η ΡΕΤΑ διαδηλώνει σε όλο τον κόσμο μπροστά από ελληνικές Πρεσβείες για να επιστήσει την προσοχή σχετικά με το θέμα των βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλονται τα γαϊδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη. Οι ενέργειες λαμβάνουν χώρα στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στο Παρίσι, στο Σίδνεϋ και στο Βερολίνο. Με τις διεθνείς ενέργειες διαμαρτυρίας ο οργανισμός προστασίας των ζώων καλεί την Ελληνίδα Υπουργό τουρισμού και τον Δήμαρχο των Φηρών να απαγορεύσουν τα λεγόμενα γαϊδουράκια-ταξί.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει πώς ακόμα και το 2019 συνεχίζεται η εκμετάλλευση των γαϊδουριών και μουλαριών στη Σαντορίνη», είπε η Jana Hoger, εισηγήτρια στην PETA Deutschland. «Καθημερινά πρέπει να μεταφέρουν επάνω και κάτω στον καυτό ήλιο βαριούς τουρίστες στα απότομα σκαλοπάτια. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η σέλα δεν τοποθετείται καλά και προκαλούνται επίπονες πληγές και εκδορές στα ζώα. Κάνουμε έκκληση στον Δήμαρχο, στην Ελληνίδα Υπουργό τουρισμού και σε όλες τις υπεύθυνες αρχές να απαγορεύσουν οριστικά τα γαϊδουράκια-ταξί.»

Κάθε ημέρα σε αυτό το νησί του Αιγαίου γίνεται κακομεταχείριση των γαϊδουριών και μουλαριών σαν «γαϊδουράκια-ταξί» με το σκοπό μεταφοράς τουριστών σε πάνω από 500 σκαλοπάτια μέχρι την παλιά πόλη του λιμανιού των Φηρών. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι απαραίτητο διότι αρκετά κοντά λειτουργεί εδώ και δεκαετίες τελεφερίκ. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ζώων και οι αρχές, για εμπορικούς λόγους, διατηρούν την υποτιθέμενη παράδοση, και αυτό παρά την σαφή παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *