«Τα κράτη όλου του κόσμου θα πρέπει να φορολογήσουν την ρύπανση και όχι τους ανθρώπους»

Κόσμος

«Τα κράτη όλου του κόσμου θα πρέπει να φορολογήσουν την ρύπανση και όχι τους ανθρώπους».

Αυτό τόνισε σε μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αntónio Guterres, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που εορτάστηκε την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας!
Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Οι ωκεανοί είναι υπό πίεση. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αφαιρεί επτά εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και καταστρέφει την ανάπτυξη των παιδιών. Πολλοί ατμοσφαιρικοί ρύποι προκαλούν επίσης την υπερθέρμανση του πλανήτη. Και η κλιματική αλλαγή είναι μια υπαρξιακή απειλή» τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Αναφερόμενος μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Νότιο Ειρηνικό, όπου είδε «από πρώτο χέρι τις σοβαρές και επιδεινούμενες επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης» υπογράμμισε ότι η ανθρωπότητα πρέπει και μπορεί να κερδίσει αυτή τη μάχη, διότι, όπως τόνισε «υπάρχουν λύσεις».
Προς τούτο, κάλεσε τα κράτη όλου του κόσμου «να φορολογήσουν τη ρύπανση, και όχι τους ανθρώπους, να σταματήσουν την επιδότηση των ορυκτών καυσίμων και να σταματήσουν να χτίζουν νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα.
«Οι άνθρωποι παντού απαιτούν δράση. Στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα τους», κατέληξε ο ΓΓ του ΟΗΕ.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *