Ελένη Μαυρόγαλου: «Την 7η Ιουλίου ξεκινάμε μαζί για τα νησιά μας»

Πολιτική Δωδεκάνησα

Η Υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με την Νέα Δημοκρατίας κ. Ελένη Μαυρόγαλου εν όψη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, σχολίασε την υποψηφιότητα της στο πλευρό του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κάποια από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δωδεκανησιακός Λαός, όπως η κατάργηση των συντελεστών Φ.Π.Α, το θέμα της Υγείας, αλλά και το θέμα των ατόμων με αναπηρία.

Κυρία Μαυρόγαλου ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

 Η εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, με έφερε κοντά στους ανθρώπους των Δωδεκανήσων. Γνώρισα τις ανάγκες τους και είδα από πρώτο χέρι τα προβλήματα των μικρών ακριτικών νησιών, αλλά και τις πολλές δυνατότητές τους. Τα Δωδεκάνησα δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με την ηπειρωτική Ελλάδα. Παραμένουν αποκομμένα από τον κορμό της χώρας. Πιστεύω πως είναι αναγκαίο να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των Δωδεκανησίων στη Βουλή, από ανθρώπους έμπειρους, δυναμικούς, αλλά και με ευαισθησία για τον τόπο μας. Και η γενιά μου καλείται τώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προερχόμενη από το μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ, η εμπιστοσύνη του προέδρου αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή και με όλες μου τις δυνάμεις θα συνδράμω στην προσπάθεια της μεγάλης αλλαγής.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολεί τον Δωδεκανησιακό λαό είναι φυσικά η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Θα θέλαμε να μας πείτε αν τελικά ο Δωδεκανησιακός λαός σας επιλέξει να τον εκπροσωπήσετε στην βουλή των Ελλήνων, τι ενέργειες θα κάνετε προκειμένου αυτοί να επανέλθουν;

Ο όρος νησιωτικότητα, από μόνος του, μας υπαγορεύει ποια θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση προς το ζήτημα των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τις ίδιες και ίσες ευκαιρίες με την ηπειρωτική Ελλάδα και αυτό πρέπει να ληφθεί επιτέλους σοβαρά υπόψη. Η επαναδιαπραγμάτευση για την επαναφορά τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ θα επανεκκινήσουν την τοπική οικονομία των νησιών μας και θα καταστήσουν τον τουριστικό κλάδο ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί για άμεση αλλαγή στον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 11%.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, είναι αυτό της υποστελέχωσης των δομών στον τομέα της υγείας τόσο για την Ρόδο όσο και για τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου. Θα θέλαμε να μας πείτε τόσο στο θέμα της υγείας όσο και στο θέμα των ατόμων με αναπηρία, τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε, ώστε να βελτιώσετε τις δομές υγείας στα Δωδεκάνησα και την ζωή των ατόμων με αναπηρία που ως γνωστόν έχετε μεγάλη αδυναμία.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας είναι από τις πρώτες μου έγνοιες πάντα όταν αναφερόμαστε στα νησιά μας. Μικρά ή μεγάλα, δυστυχώς, όλα αντιμετωπίζουν σε διαφορετικό βαθμό το πρόβλημα της υποστελέχωσης και των ανεπαρκών υποδομών. Κι αυτό ξέρετε είναι πρωτίστως σημαντικό διότι δε μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς στον τόπο μας. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι αυτονόητο ότι κανένα νησί, όσο μικρό κι αν είναι, δεν πρέπει να παραμείνει χωρίς γιατρό. Τα προβλήματα των νησιών μας είναι πολλά και σημαντικά για αυτό κι εμείς αμέσως οφείλουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς καμία καθυστέρηση κι αναβολή.

Όσο αφορά στα στα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές και υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο του γενικού πληθυσμού και η ενθάρρυνση της συμμετοχή τους την αγορά εργασίας και σαφώς στις κοινωνικές δραστηριότητες. Για όλα αυτά επιβάλλεται Η ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης, αλλά και η θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως στα νησιά μας που βρίσκονται μακριά από τις πολλές δυνατότητες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *