Οριστική έγκριση της σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης του Δημοτικού Σφαγείου Κάσου

Δωδεκάνησα

Οριστική έγκριση της σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης του Δημοτικού Σφαγείου Κάσου.

Εγκρίθηκε οριστικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σφαγειοτεχνική εγκατάσταση του Δημοτικού Σφαγείου Κάσου, δυναμικότητας 100 τόνων κρέατος ανά έτος, η οποία βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Κάσου της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για παραγωγή και εμπορία κρεάτων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για εξαγωγές προς Τρίτες Χώρες.

Για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για τον εκσυγχρονισμό και την οριστική αδειοδότηση των ασφαγείων στα νησιά που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της, είναι διαρκής.

Με την παρούσα απόφαση ολοκληρώνεται πλέον και το θέμα που απασχολούσε όλο αυτόν τον καιρό τους κτηνοτρόφους της ηρωϊκής Κάσου, που έχουν πια την δυνατότητα να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους, στην Ελλάδα, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε Τρίτες Χώρες.
Αυτή η εξέλιξη, μας ικανοποιεί ως Περιφερειακής Αρχή αφού ακόμη ένα νησί αποκτά μία υποδομή, απαραίτητη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της αγοράς».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *