«Ξαναζωντανεύουμε τη γειτονία μας!»: Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στην Παναγιά του Μπούργκου

Δωδεκάνησα

«Ξαναζωντανεύουμε τη γειτονία μας!»: Αναβίωση του εθίμου
του Κλήδονα στην Παναγιά του Μπούργκου

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου με μεγάλη χαρά προσκαλεί όλους και όλες στην αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:30 στην Παναγιά του Μπούργκου. Ο Κλήδονας αποτελεί ένα λαϊκό έθιμο που επιβιώνει από την αρχαιότητα σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου.
Το λαϊκό δρώμενο δρόμου διοργανώνει η Ομάδα Χορού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου με υπεύθυνη την κα. Σοφία Κουφομανώλη. Ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει προσφέρει μαθήματα εκμάθησης Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών για ενήλικες (αρχάριους, προχωρημένους) και παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πολίτες κάθε ηλικίας έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να αναπτύξουν ή να εξελίξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες.
Η εκδήλωση εντάσσεται ευρύτερα στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που εορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε 21η Ιουνίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, και που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του εορτασμού της στην Ελλάδα. Για τη Ρόδο, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συντονίζει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.
Μετά την αναβίωση του εθίμου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους μουσικούς Περικλή Λαζαρίδη (κρουστά), Δημήτρη Μανούσο (βιολί) και Ραφαήλ Μανούσο (λαούτο) ενώ στο χώρο θα υπάρχουν κεράσματα και αναψυκτικά.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), η Βιομελ Ρόδου, το εστιατόριο θαλασσινών «Pescadoro», η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και το τυπογραφείο «Νίκος Χατζηκαλημέρης».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *