Το όνομα μου είναι Κυριάκος

Δωδεκάνησα

Ξεκινώ αυτό το κείμενο αναφέροντας το όνομα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθώντας να αποδείξω την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι για χλευασμό και συκοφάντηση χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό Κούλης.
Αφού αναφέρω μερικά βιογραφικά στοιχεία και την πορεία ως τώρα του αρχηγού της ΝΔ, στοιχεία τα οποία πήρα από το ομώνυμο άρθρο του Αιμίλιου Παττακού στην συνέχεια θα αποδείξω παραθέτοντας και την δική βιωματική εμπειρία, από την γνωριμία μου με τον Πρόεδρο, γιατί αυτή η προσπάθεια που προέρχεται από συγκεκριμένους κύκλους θα πέσει στο κενό.
Όταν πρωτοακούστηκε το όνομα του Κυριάκου σαν καινούργιο πολιτικό πρόσωπο, ο πολύς κόσμος θεώρησε ότι ένας ακόμα γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, έκανε την εμφάνιση του στηριζόμενος στην οικογενειακή παράδοση και στη δύναμη που απορρέει από αυτήν.
Η πρωτιά του στις εκλογές στη β’ Περιφέρεια Αθηνών, το 2004 και το 2007 όπου συναγωνίστηκε με πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης, ήταν ένα σημάδι ότι ο νέος αυτός πολιτικός ήταν πολλά υποσχόμενος και ότι μπήκε στην πολιτική για να μείνει.
Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στις κοινωνικές επιστήμες, το μεταπτυχιακό του στο Στάνφορντ, στη διοίκηση επιχειρήσεων  καθώς η προϋπηρεσία του, σε Ελληνικές και ξένες επενδυτικές εταιρείες φανέρωναν την ιδιαίτερη γνώση στα οικονομικά και το management.
Φτάνουμε λοιπόν στο 2015, και ενώ η χώρα ζούσε στον παροξυσμό και την τρέλα της πρώτης φοράς αριστεράς, με τις διαπραγματεύσεις , τις αυταπάτες και το δημοψήφισμα, στις εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβριο ο Τσίπρας ξανακέρδισε.
Εκεί ήταν που ο Κυριάκος ξεπετάχτηκε από το πουθενά δίνοντας υποψηφιότητα απέναντι στον σχεδόν σίγουρο πρόεδρο Ε. Μεϊμαράκη και με αντιπάλους εξίσου σοβαρά στελέχη όπως ο Α. Γεωργιάδης που εξέφραζε μια ιδεολογική τάση στο κόμμα και ο Απ. Τζιτζικώστας, που εξέφραζε την ανανέωση.
Εκεί που ο τίτλος του πλήρους αουτσάιντερ δινόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και που οι δημοσκοπήσεις του έδιναν μονοψήφια ποσοστά έκανε ένα αξιόλογο προεκλογικό αγώνα καλύπτοντας τη διαφορά από τους συνηποψήφιους του κάνοντας την έκπληξη πηγαίνοντας στο β γύρο.
Εκεί όπου η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της ΝΔ με πάνω από 400000  ψηφισάντων, έδωσε ώθηση στον καινούργιο πρόεδρο ο οποίος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανατρέποντας τα προγνωστικά των πρώτων ημερών.
Ήδη από τις πρώτες δημοσκοπήσεις ο άχαστος Τσίπρας που έχει κερδίσει τρεις εκλογικές μάχες είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον ξεπερνά στη λεγόμενη καταλληλότητα ως πρωθυπουργός πράγμα πρωτόγνωρο για όσους είχαν διατελέσει αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης που υστερούσαν δημοσκοπικά, μονίμως του εκάστοτε πρωθυπουργού..
Ο καιρός περνούσε και οι αντίπαλοι του μη βρίσκοντας κάτι αρνητικό να του καταλογίσουν προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να λοιδωρήσουν και να χλευάσουν την προσωπικότητα του για να μειώσουν την αξία του.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα στη Βουλή χρησιμοποιούσε μια φρασεολογία καφενείου κάνοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του και στην οικογένεια του.
Πολλές φορές έγινε προσπάθεια, να εμπλέξουν ακόμη και τη σύζυγό του πέρα από όλα τα άλλα μέλη της οικογένειας του στα πολιτικά παιχνίδια με χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Ο Κυριάκος όμως δεν τον ακολούθησε σε αυτή την παγίδα του λαϊκισμού και της πτώσης του επιπέδου στην πολιτική και δεν συμμετείχε σε αυτό τον κατήφορο.
Προχώρησε όμως σε κινήσεις που έδιναν το σήμα στην κοινωνία ότι κάτι αλλάζει.
Φτάνουμε λοιπόν στο 2018, όπου η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Κυριάκος ξεκινάει μια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου ανα την Ελλάδα, σχετικά με το πρόγραμμα και τις προθέσεις της Ν.Δ, την οποία επανέλαβε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Στις 07/03/2018 λοιπόν, ημέρα επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, με την μητέρα Πατρίδα, ξεκινάει η δική μου γνωριμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έκτοτε είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω δια ζώσης, συμμετέχοντας σε πολλές από τις περιοδείες του, την απλότητα, την σοβαρότητα και την επάρκεια, όσον αφορά την αντιμετώπιση των θεμάτων της πολιτικής, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του, η οποία παρεμπιπτόντως, για τον Κυριάκο είναι πέρα από κάθε θετική προσδοκία. Ταυτόχρονα έβλεπα την επικοινωνία, την αποδοχή του κόσμου και την δημιουργία μια σχέσης εμπιστοσύνης, όπου και αν πηγαίναμε. Και όλα αυτά με ένα και μοναδικό όπλο, που όμως οι Έλληνες, έχουν τόση μεγάλη ανάγκη: την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Φτάνοντας λοιπόν στις ευρωεκλογές οι αντίπαλοι του, που τόσο καιρό κυβέρνησαν με αλαζονεία και αμετροέπεια, υπέπεσαν σε ένα ακόμη μεγάλο λάθος υποτίμησαν τις δυνατότητες του προέδρου της ΝΔ, αλλά και τις αντοχές της Ελληνικής κοινωνίας.
Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα της κρίσεως όλοι αυτοί  πληρώθηκαν με ένα σκληρό νόμισμα, την απόρριψη , ενώ οι αγώνες και οι προσπάθειες του Κυριάκου στέφθηκαν με επιτυχία.
Τότε ήταν που όλοι κατάλαβαν ότι δεν είχαν να κάνουν με έναν Κούλη όπως τον αποκαλούσαν αλλά με έναν Κυριάκο με κεφαλαία γράμματα, που τίμησε την Κρητική του καταγωγή για την οποία είναι τόσο υπερήφανος.
Γιατί απέδειξε στην πράξη με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι όταν κάποιος αγωνίζεται συνετά και προσγειωμένα φτάνει στο στόχο του χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Εκεί όμως που ο Κυριάκος που απέδειξε ακόμα στους φίλους και στους εχθρούς ότι ήλθε για να ενώσει , σε αντίθεση με τους αντιπάλους του οι οποίοι επιμένουν να διχάζουν , ήταν τη βραδιά των ευρωεκλογών και με το άκουσμα της Νίκης και του μεγάλου αποτελέσματος ζήτησε με sms από τα στελέχη και τους βουλευτές του, αυτοσυγκράτηση  στους πανηγυρισμούς και δουλειά μέχρι την τελική νίκη.
Ξεκινάμε την μάχη των Εθνικών Εκλογών, από μηδενική βάση είπε.
Από την απέναντι πλευρά η λάσπη στον ανεμιστήρα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, την ίδια ώρα που οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα μηνύματα από την κοινωνία, η οποία θέλει να προχωρήσει μπροστά, δείχνουν μια άνετη και αυτοδύναμη επικράτηση της Ν.Δ.
Ο Κυριάκος πιστός στον ηθικό και αξιακό του κώδικα, και πάλι δεν ακολούθησε την τακτική του λαικισμού. Αν ο Ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί, είπε, τότε όσο μεγαλύτερη είναι η Νίκη μας τόσο πιο ταπεινοί πρέπει να είμαστε.
Το μοναδικό μας άγχος είναι η προκοπή της χώρας.
Υπομονή λίγες μέρες λοιπόν ακόμη.

Γράφει ο Γιώργος Καντής, Τομεάρχης Κοινωνικής Αλλυλεγγύης της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *