Αστρονόμοι ανακαλύπτουν δύο πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη και περιστρέφονται γύρω από ένα από τα μικρότερα αστέρια που έχουν βρεθεί ποτέ

Επιστήμη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη, σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι, μόλις 12,5 έτη φωτός μακριά. Οι νεοσύστατοι κόσμοι κάθονται μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη του αστεριού του Teegarden, ένα αστέρι που λέγεται ότι είναι από τα μικρότερα που μετράται ακόμα. Παρατηρήσεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι το ζευγάρι μπορεί να μοιράζεται ομοιότητες με τους πλανήτες που βρίσκονται πιο κοντά στον ήλιο στο δικό μας ηλιακό σύστημα, αν και το αστέρι του Teegarden δεν είναι αρκετά ζεστό.

Το αστέρι του Teegarden είναι ένας από τους πλησιέστερους γείτονες του ηλιακού μας συστήματος και φτάνει τους περίπου 2.700 ° C.

Είναι περίπου 10 φορές ελαφρύτερο από τον ήλιο. Σε μια νέα δημοσίευση στο περιοδικό Αστρονομία και Αστροφυσική, οι επιστήμονες έχουν αναλύσει την πιθανή ύπαρξη δύο πλανητών στην περιοχή. Αυτά ανιχνεύθηκαν με ασυνήθιστο τρόπο, αντί της τυπικής μεθόδου «διέλευσης», στην οποία οι πλανήτες μπορούν να φανούν μπροστά από το αστέρι τους. Η θέση των δύο νέων κόσμων τους επέτρεψε να ανιχνευθούν περνώντας μπροστά από τον ήλιο μας. Σύμφωνα με την ομάδα, τα στοιχεία αποτελούν σαφή ένδειξη της ύπαρξής τους. «Οι δύο πλανήτες μοιάζουν με τους εσωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Mathias Zechmeister του Ινστιτούτου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Göttingen. Είναι μόνο ελαφρώς βαρύτεροι από τη Γη και βρίσκονται στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη, όπου το νερό μπορεί να είναι σε υγρή μορφή ».

Το αστέρι του Teegarden ανακαλύφθηκε μόλις το 2003 και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να μάθουμε για το σύστημα. Μπορεί ακόμη και να περιέχει άλλους πλανήτες πέρα ​​από τους δύο που περιγράφονται στη νέα μελέτη, λένε οι συγγραφείς. «Πολλά αστέρια περιβάλλουν προφανώς συστήματα με αρκετούς πλανήτες», εξηγεί ο συν-συγγραφέας καθηγητής Stefan Dreizler.

www.dailymail.co.uk

 

 


0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *