Ελληνίδα πασαδόρος μοιράζει δώρα σε φτωχά παιδιά στη Ζανζιβάρη

Ελλάδα

Ελληνίδα πασαδόρος μοιράζει δώρα σε φτωχά παιδιά στη Ζανζιβάρη.

Η διεθνής πασαδόρος Αθηνά Παπαφωτίου και η Αμερικανίδα Κάρλι Σνάιντερ παρέδωσαν αθλητικό και σχολικό υλικό σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σχολεία της Αφρικής και του πλανήτη

Ηταν στόχος της ζωής της να ταξιδέψει στην Τανζανία και από εκεί στη Ζανζιβάρη για να προσφέρει χαρά και αγάπη σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σχολεία του πλανήτη.

Η διεθνής πασαδόρος Αθηνά Παπαφωτίου εκμεταλλεύτηκε το κενό των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Γυναικών και μαζί με την πρώην συμπαίκτριά της στη Μιλούζ, Αμερικανίδα Κάρλι Σνάιντερ ταξίδεψαν στην Τανζανία και από εκεί στη νήσο Ζανζιβάρη. Στόχος τους είναι να ταξιδέψουν σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του νησιού της Αφρικής και του πλανήτη γενικότερα, προκειμένου να τους δώσουν δώρα, αθλητικό και σχολικό υλικό καθώς και ένα συμβολικό ποσό για βασικές ανάγκες.

Η προσπάθεια τους ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσαν πως έχουν στόχο να μαζέψουν 5.000 ευρώ καθώς και πολλά υλικά για το σχολείο τους αλλά και τη γυμναστική των παιδιών.

Η σκέψη τους βρήκε αμέσως ανταπόκριση και οι δύο αθλήτριες μάζεψαν τα χρήματα που ήθελαν και εδώ και δύο μέρες βρίσκονται στην Τανζανία. Για την ακρίβεια έχουν ταξιδέψει μέχρι την Ζανζιβάρη.

Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι δύο αθλήτριες θα μείνουν για μερικές ημέρες εκεί και πέρα από την οικονομική και υλική βοήθεια θα περάσουν πολλές ώρες με τα μικρά παιδιά.

Η Αθηνά Παπαφωτίου με την Κάρλι Σνάιντερ έδωσαν τις πρώτες εικόνες από την επίσκεψη τους στο μοναδικό δημόσιο σχολείο της Ζανζιβάρης στο οποίο πηγαίνουν περισσότερα από 200 παιδιά. Παίζουν με τα μικρά παιδιά και τα φροντίζουν ώστε να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους.

«Θέλουμε να γυρίσουμε σε αυτά τα παιδιά κάτι από την αγάπη και τα υλικά αγαθά που είχαμε εμείς στην προσωπική μας ζωή αλλά και στην αθλητική μας καριέρα. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ζούμε μία φοβερή εμπειρία. Γεμίζουμε ενέργεια από το χαμόγελο των παιδιών που χαίρονται πολύ με την παρουσία μας. Από τώρα σκεφτόμαστε και την επόμενη δράση», είπε η Αθηνά Παπαφωτίου.

www.ethnos.gr

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *