Δημήτρης Γάκης: «Συγχαίρουμε τους αθλητές του «Ευκλή» Σορωνής για τον καλό αγώνα, καλούμε όλους τους νέους και τις νέες στη Δωδεκάνησο να αγκαλιάσουν τα σπορ»

Δωδεκάνησα

Δημήτρης Γάκης: «Συγχαίρουμε τους αθλητές του «Ευκλή» Σορωνής για τον καλό αγώνα, καλούμε όλους τους νέους και τις νέες στη Δωδεκάνησο να αγκαλιάσουν τα σπορ»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, παρευρέθηκε στην απονομή και τους πανηγυρισμούς των παιχτών και των κατοίκων της Σορωνής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ16 σε συνέχεια της κατάκτησης του πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ14. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον «Ευκλή».

Μια σημαντική στιγμή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη Δωδεκάνησο. Ένα αθλητικό γεγονός «επικών» διαστάσεων για τον σύλλογο της Σορωνής. Είναι απ’ τις λίγες φορές που μία ομάδα σε εθνικό επίπεδο παίρνει πρωταθλήματα και στις δύο κατηγορίες. Αυτό έρχεται να αποδείξει την δουλειά σε βάθος που γίνεται στην Ακαδημία του «Ευκλή» η οποία τροφοδοτεί την ανδρική ομάδα αλλά και ομάδες της Super League με ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Τομάζος και το διοικητικό συμβούλιο του «Ευκλή» με την παραγωγική και πολύ προσεγμένη δουλειά που κάνουν, αποδεικνύουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μπορεί να κυριαρχήσει όταν γίνεται σε υγιείς βάσεις και με τη μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, που αγκαλιάζει τον Σύλλογό της και τον στηρίζει με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης συμμετέχοντας και αυτός στους πανηγυρισμούς της Σορωνής.

Στις Ακαδημίες του «Ευκλή» αθλούνται περίπου 120 άτομα. Δεν ήταν όμως μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ16 που έδωσε λαμπρότητα και πανηγυρική ατμόσφαιρα στη χθεσινή (22 Ιουνίου) ημέρα. Χαρμόσυνα νέα για την ομάδα του «Ευκλή» έρχονται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ), μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί το νέο Αθλητικό Κέντρο.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκανε δεκτό το αίτημα της ΑΝΔΩ και με την διάθεση επιπλέον πόρων (2,3 εκατ. ευρώ για όλα τα Δωδεκάνησα) μπορεί να πραγματοποιηθεί το όνειρο ετών για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου του «Ευκλή» στη Σορωνή. Πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας για όλη την περιοχή που θα ενισχύσει την ήδη ξεχωριστή θέση της Ρόδου στο αθλητισμό και στον πολιτισμό.

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την θετική αυτή εξέλιξη για τη Σορωνή, που αποτέλεσε το «αθόρυβο» αλλά επίμονο και με συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων έργο που έγινε σε Ρόδο και Αθήνα. Ταυτόχρονα, οφείλω, να εξάρω το έργο όσων συνεργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. Είναι οι συντονισμένες ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου του «Ευκλή», της μελετητικής ομάδας «Εξέλιξις», της αντιδημάρχου Βασιλικής Ξεπαπαδάκη, του διευθυντή της ΑΝΔΩ Κώστα Ζήφου που συντόνισε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο, για να πετύχουμε αυτό το σημαντικό για τη Σορωνή πρότζεκτ, για το οποίο από την αρχή πιστέψαμε και αγωνισθήκαμε», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *