Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η «Πλεύση Ελευθερίας» κατεβαίνει σε αυτήν τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, πείσμα και αποφασιστικότητα για μια θέση στη βουλή»

Πολιτική Δωδεκάνησα

Με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε στη Ρόδο όπου και παραχώρησε συνέντευξή τύπου στο Δήμο Ρόδου.

Η επικεφαλής του κόμματος, δήλωσε μεταξύ άλλων: « Πλησιάζουμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και οι πολίτες ετοιμάζονται να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για τη βουλή, που πρόκειται να αποφασίζει για τις ζωές μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Η «Πλεύση Ελευθερίας» κατεβαίνει σε αυτήν τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, πείσμα και αποφασιστικότητα. Αντί να απευθυνόμαστε γενικόλογα θα ήθελα να σας αναφέρω ότι έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των πολιτών εφόσον μας δώσουν τη δύναμη θα τις υλοποιήσουμε στην επόμενη Βουλή».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις 8 αυτές δεσμεύσεις που είναι οι εξής:

 1. Η πρόταση για την ενεργοποίηση του πορίσματος για τη διαγραφή του παράνομου χρέους. Επίσης για την συνέχιση του λογιστικού ελέγχου για υποθέσεις διαφθοράς, εξοπλιστικών στα ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  2. Πρόταση για δημοψήφισμα για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής για την ακύρωση της.
 2. Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών βάσει των επισήμων πορισμάτων της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής αλλά και του γενικού λογιστηρίου του κράτους και του νομικού συμβουλίου του κράτους. Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν εθνική αξίωση.
  4. Η ενεργοποίηση του πορίσματος για τη Siemens και η διεκδίκηση αποζημίωσης από την εταιρεία και απονομής δικαιοσύνης έναντι όλων των υπαιτίων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.
  5. Η πρόταση νόμου για τη δικαιοσύνη, με την οποία θα προτείνουμε συγκρότηση των ορκωτών δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης, ώστε να επανασυνδεθεί η δικαιοσύνη με την κοινωνία και να πάψει η διαπλοκή κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας.
 3. Πρόταση για κατάργηση βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας. Μπορεί να γίνει ακόμη και στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος με τροποποίηση του κανονισμού της βουλής και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
 4. Πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών οικογενειών επαγγελματιών, αγροτών, συνολικά υπερχρεωμένων συνανθρώπων μας που σήμερα καταδιώκονται με τρόπο άδικο από τις τράπεζες.
 5. Πρόταση νόμου για την απόλυτη απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα ψηφοδέλτια αλλά και στους ανθρώπους που  δίνουν την δική τους μάχη με την «Πλεύση Ελευθερίας». Επέλεξαν όπως ανέφερε να έχουν μικρά ψηφοδέλτια, ενός ή δύο υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια. Στα Δωδεκάνησα θα είναι κ. Ευαγγελία Παναή και ο Κωστής Σαββιδάκης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε και μια μικρή αναφορά στα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο, για τις σχέσεις με την γείτονα χώρα και για την εξωτερική μας πολιτική.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *