Έλενα Κουντουρά από Ρόδο: «Το χθες, το σήμερα αλλά και το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού»

Πολιτική Δωδεκάνησα

Στη Ρόδο βρέθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία και πραγματοποίησε την ομιλία της σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Plaza.

Η κ. Κουντουρά μίλησε για το χθες, το σήμερα αλλά και το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:«Χάριν στην ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης μας, το σχέδιο μας με συγκροτημένη πολιτική, με σκληρή δουλειά, με στοχευμένες ενέργειες, καταφέραμε ο τουρισμός να αναδειχθεί πραγματικά σε πρωταγωνιστή, στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση μας είναι η πρώτη που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού. Πάνω από όλα ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία και είναι η πρώτη που σχεδίασε και εφάρμοσε αποτελεσματικά ένα σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα».

«Ακούσαμε όλους τους φορείς, εξετάσαμε όλα τα προβλήματα σε κάθε επιμέρους κλάδο, λύσαμε παθογένειες δεκαετιών. Δώσαμε λύσεις και ικανοποιήσαμε δίκαια αιτήματα επίσης δεκαετιών. Πραγματικά με την σκληρή δουλειά μας, ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα αλλά και όλες τις προκλήσεις που βρήκαμε μπροστά μας με επιτυχία».

Όπως είπε η κ. Κουντουρά η στρατηγική της κυβέρνησης είχε επιτυχία. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι πέρσι η Ελλάδα σάρωσε όλα τα βραβεία: «Η Ελλάδα ήταν για πρώτη φορά υποψήφια αλλά και διακρίθηκε, σε κορυφαίους παγκόσμιους θεσμούς, με βραβεία που πήραμε, ως καλύτερος προορισμός αναψυχής, τα καλύτερα και πιο ασφαλή νησιά του κόσμου, πρώτος παγκόσμιος προορισμός κρουαζιέρας, η πρώτη επιλογή για οικογενειακές διακοπές. Από το παγκόσμιου συμβούλιο ταξιδίων και τουρισμού πήραμε το βραβείο, η κυβέρνηση μας κι εγώ προσωπικά, του παγκόσμιου πρωταθλητή στον τουρισμό «Global Champion 2019», αλλά και το βραβείο της καλύτερης υπουργού τουρισμού της χρονιάς».

Η κ. Κουντουρά μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια και τις προτάσεις πάνω στον τουρισμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το έργο μας στον τουρισμό έχει  συνέχεια. Η μεγάλη επιτυχία έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς φορείς. Έχουμε χτίσει εξαιρετικές σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στο εξωτερικό. Δεν θα αγωνιστώ μόνο για τον τουρισμό, αλλά θα διεκδικήσουμε να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, με επίκεντρο τον άνθρωπο για να μπορέσουμε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *