Περιοδεία του υπ. βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Βάιου Καλοπήτα σε Κάλυμνο και Λέρο

Δωδεκάνησα

Περιοδεία του υπ. βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Βάιου Καλοπήτα σε Κάλυμνο και Λέρο

Την Κάλυμνο και τη Λέρο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Βάιος Καλοπήτας, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε νησιά της Δωδεκανήσου.
Ο κ. Βάιος Καλοπήτας, κατά την παραμονή του στην Κάλυμνο είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη τον οποίον συνεχάρη για την εκλογή του ενώ συναντήθηκε και με την συνυποψήφιά του κ. Κατερίνα Γαβαλά και στελέχη του Κινήματος.
Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, είχε επαφές με κατοίκους και επαγγελματίες της Καλύμνου, οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους ενώ παραβρέθηκε και στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
“Το έργο της Στέγης και του Αναγνωστηρίου είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η βράβευση της Στέγης από την Ακαδημία Αθηνών και μελών της Στέγης, αλλά και η αναζήτηση των εκδόσεών της επιβεβαιώνει το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Είναι αλήθεια ότι κι εγώ προσωπικά μαθαίνω πολλά από τα βιβλία της Στέγης. Η Ιστορία της Ρόδου του Παπαχριστοδούλου και η πρόσφατη συνοπτική του Μανόλη Μακρή είναι σημαντικά βοηθήματα για κάθε Δωδεκανήσιο. Συγχαίρω την ΣΓΤΔ που έχει συμβάλει με την εξωστρέφεια της στην ενημέρωση του κοινού Δωδεκανήσου», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Βάιος Καλοπήτας.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, ήταν η Λέρος όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, τον οποίον συνεχάρη για την επανεκλογή του.
Παράλληλα, ο κ. Βάιος Καλοπήτας είχε επαφές στη Λέρο με πολίτες και στελέχη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ. Επισκέφθηκε το hot spot Λέρου όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνεχάρη το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλει για την ομαλή λειτουργία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. «Τα νησιά μας μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών. Ζουν χιλιάδες άνθρωποι σε συνθήκες άθλιες που παραβιάζουν κάθε λογική κράτους δικαίου, αλλά και την αξιοπρέπεια των ίδιων ανθρώπων. Μαζί δοκιμάζονται σκληρά και οι κάτοικοι των νησιών. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα ελληνικά νησιά, και τα κυνικά παιχνίδια με την οικογενειακή επανένωση. Ειναι αναγκαία η αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνου παράλληλα με την λήψη μέτρων για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων», δήλωσε ο κ. Βάιος Καλοπήτας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο hot spot.
Ο κ. Καλοπήτας κατά την παραμονή του στη Λέρο, παρέστη στην τελετή για τα εγκαίνια λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, του Ψηφιακού Μαστογράφου και της Μονάδας Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου στο Νοσοκομείο του νησιού.
«Οσο πιο μακριά από κέντρο βρίσκεται μια περιοχή, τόσο περισσότερα ιατρικά μέσα πρέπει να διαθέτει για να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών. Προέρχομαι από έναν πολιτικό χώρο που δημιούργησε ισχυρές δομές υγείας σε όλη την Ελλάδα γι΄αυτό και επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Βάιος Καλοπήτας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του και συνεχάρη τους εργαζόμενους και το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λέρου για το επίπεδο υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *