Δημήτρης Γάκης: «Οι Λειψοί στο επίκεντρο της νησιωτικής μας πολιτικής: Του «μέτρου» και της αειφόρου ανάπτυξης»

Δωδεκάνησα

Δημήτρης Γάκης: «Οι Λειψοί στο επίκεντρο της νησιωτικής μας πολιτικής: Του «μέτρου» και της αειφόρου ανάπτυξης»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης,την Τετάρτη 26 Ιουνίου, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος, επισκέφθηκε τους Λειψούς.

«Αν θελήσουμε να αναφέρουμε κάποιο από τα μικρά νησιά της Ελλάδας που συγκεντρώνει όλα μαζί τα χαρακτηριστικά της «Νησιωτικότητας», με τα προβλήματα, αλλά και με τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει λόγω των χωρικών ιδιαιτεροτήτων του, δεν υπάρχει πιο κατάλληλο παράδειγμα απ’ τους Λειψούς», τόνισε στη συνομιλία του με κατοίκους και φορείς των Λειψών ουποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Ο Δημήτρης Γάκης, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση για διάλογο με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού και συνομίλησε μαζί τους ανοικτά, ανθρώπινα, όπως ακριβώς ταιριάζει στον χαρακτήρα του νησιού, που καινοτομεί σε ιδέες «μικρονησιωτικής» ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. «Τα προβλήματα και οι σκέψεις που αναδείχθηκαν σε αυτές τις συζητήσεις, αποτελούν την παρακαταθήκη για την αναπτυξιακή δυναμική ενός τόπου, που στηρίζεται στη συνεργασία των πολιτών του και η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει (με μέτρα όπως το Μ.Ι. και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 1000 κατ.), γιατί πιστεύει σε αυτήν ακριβώς την προοπτική της ήπιας τουριστικής και συνεργατικής οικονομίας», σημείωσε ο Δημήτρης Γάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Λειψών Φώτιο Μάγγο και συζήτησαν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη 4ετία και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την τουριστική-πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού και τη στήριξη που πρέπει να δίνεται στους μικρούς νησιωτικούς ΟΤΑ.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *