Αυτή είναι η δημοφιλέστερη γλώσσα στον κόσμο – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Ελλάδα Κόσμος
Οι Έλληνες μαθητές, ηλικίας 9-14 ετών, αφιερώνουν κατά μέσο όρο 160 ώρες για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας

Σε έρευνα που παρουσίασε το CNBC σχετικά με την πιο δημοφιλή γλώσσα στον κόσμο, για μία ακόμη φορά την πρωτιά καταλαμβάνουν τα αγγλικά, τα οποία παραμένουν η «πιο χρήσιμη» και «πιο ζωντανή» γλώσσα διεθνώς.

Η έρευνα είναι της βρετανικής ερευνητικής εταιρείας YouGov και σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 ενήλικες από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου. «Ποια γλώσσα θεωρείτε πιο σημαντική για να διδάσκεται το 2019;», ήταν το ερώτημα που τέθηκε στους συμμετέχοντες. Στη δεύτερη θέση, πίσω από τα αγγλικά, βρίσκονται τα κινεζικά, ενώ ακολουθούν τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών κατατάσσει, επίσης, στην πρώτη θέση τα αγγλικά. Ενδεικτικό είναι ότι το 91% των Πολωνών πολιτών δήλωσε πως «τα παιδιά τους πρέπει να διδαχθούν την αγγλική γλώσσα».

Ωστόσο, παρόλο που τα αγγλικά είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα του πλανήτη, εκείνη που ομιλείται περισσότερο είναι τα κινεζικά και ακολουθούν τα ισπανικά, με τα αγγλικά να βρίσκονται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του μεταφραστικού ιστοτόπου Babbel.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat του 2016 τα οποία δημοσίευσε το «Έθνος», σχεδόν το σύνολο των μαθητών Γυμνασίου στην Ελλάδα, σε ποσοστό 94%, μαθαίνουν μία η κ και περισσότερες ξένες γλώσσες και μάλιστα αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο γι’ αυτόν το σκοπό, περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο μαθητή.

Συγκεκριμένα, έστω και μια ξένη γλώσσα μαθαίνουν 314.700 μαθητές Γυμνασίου στην Ελλάδα, δηλαδή το σύνολο των μαθητών αυτού του επιπέδου. Μάλιστα, το 94% εξ αυτών μαθαίνουν δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες, ενώ η πιο δημοφιλής ξένη γλώσσα στην Ελλάδα είναι τα αγγλικά (98,1%) και ακολουθούν τα γαλλικά (48.5%).

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία σχετικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος χρόνου που αφιερώνεται για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας στην Ελλάδα για μαθητές από 9 έως 14 ετών ανέρχεται σε 160 ώρες.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *