Δημήτρης Γάκης από τη Λέρο: «Με έργα ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των Δωδεκανησίων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Δωδεκάνησα

 Δημήτρης Γάκης από τη Λέρο: «Με έργα ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των Δωδεκανησίων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, επισκέφθηκε τη Λέρο τη δεύτερη και την τελευταία, πέμπτη ημέρα της περιοδείας του στο Βόρειο Συγκρότημα (24-28 Ιουνίου).

Στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στο νησί, ο Δημήτρης Γάκης, μαζί με την επίσης υποψήφια βουλευτή Δωδεκανήσου Αννυ Μοσχονά και κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης (ΟΜ) του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσαν στο λιμάνι και τους οικισμούς της Λέρους, συνομίλησαν με επιχειρηματίες και κατοίκους στο Λακκί και στην Αγία Μαρίνα, για τα ειδικά τοπικά κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού.

Στη διάρκεια της περιοδείας και στις ανοικτές συζητήσεις με τους κατοίκους της Λέρου, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα σημαντικά έργα νησιωτικής αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιήθηκαν στο νησί, απάντησε στα ερωτήματα των πολιτών για το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στις φοροελαφρύνσεις που έχουν δρομολογηθεί αλλά και στις υποδομές για την ήπια τουριστική ανάπτυξη του νησιού, στο συνεπές και σταθερά βελτιούμενο έργο που γίνεται στο προσφυγικό.

Η Λέρος της προσφοράς και του αλτρουϊσμού.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν επίσης με τον προϊστάμενο και τα στελέχη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου και με την υπεύθυνη του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου Ματίνα Κατσιβέλη που συγχάρηκαν για το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων στο κέντρο που λειτουργεί στο ΠΙΚΠΑ στο Λακκί.

Ο Δημήτρης Γάκης εξήρε την προσφορά και την αλληλεγγύη που οι Λεριοί επιδεικνύουν από την αρχή της ανθρωπιστικής κρίσης και υπογράμμισε τη διαχρονική παράδοση αλτρουϊσμού των κατοίκων της Λέρου σ’ όλη τη διάρκεια του 20ουαι. μέχρι σήμερα, που το μεταναστευτικό-προσφυγικό «χτύπησε» ξανά την πόρτα των νησιωτών.

Η συζήτηση για την αναπτυξιακή προοπτική της Λέρου, ολοκληρώθηκε με κοινή διαπίστωση όλων ότι στην επόμενη 4ετία, με τη νέα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινωνικός χαρακτήρας του Κράτους θα αποτελεί και πάλι τον οδηγό στη νησιωτική Ελλάδα.

Κάναμε έργο στην Υγεία στα νησιά – μπορούμε περισσότερα!

Ο Δημήτρης Γάκης, συνεπής στο στοχευμένο κοινοβουλευτικό του έργο για την Υγεία στη Δωδεκάνησο τα τελευταία 7 χρόνια στη Βουλή μαζί με τους εργαζόμενους τον τομέα Υγείας και τους νησιώτες που προσδοκούν ισότιμη πρόσβαση σε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τη Λέρο, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στα εγκαίνια του νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο του νησιού.

Μετά τις εκδηλώσεις για την έναρξη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, την εγκατάσταση του ψηφιακού μαστογράφου και την έναρξη παραγωγής ιατρικού οξυγόνου από μονάδα του Νοσοκομείου, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, δήλωσε:

«Ενώνω μαζί με όλους τους συμπατριώτες μου τη φωνή χαράς και συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε σήμερα απτά αποτελέσματα στο Νοσοκομείο της Λέρου. Οι σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις που σήμερα εγκαινιάστηκα, αποτελούν ένα σημαντικό έργο για το Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου, μια τεράστια προσφορά της κυβέρνησής μας για τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών Υγείας στους νησιώτες. Έχει γίνει μεγάλο έργο στο νησί, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι συνεχείς παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών, του εξοπλισμού και της στελέχωσης του νοσοκομείου στη Λέρο είχαν αποτέλεσμα γιατί έγιναν συντονισμένα και επειδή βρήκαν ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για το οποίο κάθε πτυχή «νησιωτικής πολιτικής» στην Υγεία είναι το ίδιο σημαντική.

Σήμερα εγκαινιάσαμε το ψηφιακό τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών συνεχίζουμε τον αγώνα, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο μας προς όφελος των νησιωτικών κοινωνιών».

Ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε, τέλος, με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *