ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Βάιος Καλοπήτας: «Αυτόν τον αγώνα για αλλαγή δεν θα τον προδώσω ποτέ!»

Δωδεκάνησα

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Βάιος Καλοπήτας: «Αυτόν τον αγώνα για αλλαγή δεν θα τον προδώσω ποτέ!»

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου RODOS PARK, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1η Ιουλίου η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κ. Βάιου Καλοπήτα.
Αμέσως μετά την ομιλία, ακολούθησαν τα εγκαίνια του Πολιτικού του Γραφείου επί της οδού Αγ. Ιωάννη 10, όπου παραβρέθηκαν φίλοι και σύντροφοι του υποψήφιου βουλευτή.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Στάθης Κουσουρνάς, Βασίλης Παπανικόλας, Γιάννης Παρασκευάς, Σάββας Χατζησάββας, Σάββας Διακοσταματίου, Γιώργος Πόκκιας, Μιχάλης Παλαιολόγου, Νικηφόρος Παπανικόλα, Αγαπητός Ξάνθης, μέλη και φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ και αρκετός κόσμος.
Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ Μανώλης Γλυνός, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Βάιο Καλοπήτα.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ιεράρχησε τις προτεραιότητες του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ αλλά και τις δικές του και ζήτησε «καθαρή εντολή ρήξης με το παλιό και τις νοοτροπίες που μας κρατάνε πίσω».
«Θέλουμε, σήμερα, να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τα παραγωγικά στρώματα της πατρίδας μας. Για εμάς η αναστήλωση της Μεσαίας τάξης αποτελεί προτεραιότητα. Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν βάλει πάνω από τον τόπο μας, έξω από τα σπίτια και τη Γη μας, μία τεράστια ταμπέλα “ΠΩΛΕΙΤΑΙ”. Χωρίς να λέω ότι το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα σωστά, έκανε και λάθη, όμως έχει κάνει και πολλά καλά. Και οι μεγάλες αλλαγές στην πατρίδα έχουν την υπογραφή του. Είναι η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, ένα μεγάλο ΝΑΙ στο Μέλλον, ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, ένα Μεγάλο ΝΑΙ στη Δημοκρατική Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ έγινε το παντοδύναμο κόμμα που όλοι γνωρίσαμε γιατί έδωσε ευκαιρίες σε όλους και αυτός είναι τρόπος να ορθοποδήσει ξανά η πατρίδα μας», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για να ορθοποδήσει ξανά η πατρίδα μας:
Ιεράρχηση Προτεραιοτήτων
«Προτεραιότητα Πρώτη: Να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για τους Έλληνες
Η κρίση θα τελειώσει όταν η Ελλάδα οικοδομηθεί ξανά. Όταν δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά μας να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκατασταθεί η αδικία της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Προτεραιότητα Δεύτερη: Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος
Βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι η Αναγέννηση του Κοινωνικού Κράτους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φόβο και την οικονομική ανασφάλεια των νέων για να κάνουν οικογένεια. Η πρόεδρός μας Φώφη Γενηματά. κατέθεσε συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση για στήριξη των νέων οικογενειών.
Προτεραιότητα 3η: ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ -ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρέπει να απεξαρτηθούμε τώρα από τα ορυκτά καύσιμα και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν μπορεί όλος ο πλανήτης να έχει συμφωνήσει σε αυτό, σύμφωνα με την συνθήκη των Παρισίων και εμείς ΄να έχουμε μια Τουρκία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο. Όπου υπάρχουν συμφέροντα πετρελαίου υπάρχει και πόλεμος, είμαστε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και πρέπει να κόψουμε κάθε συζήτηση για την εξόρυξη του φυσικού μας πλούτου. Τα νησιά μας μπορούν να λειτουργήσουν ως πεδία τεχνολογικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής καινοτομίας».
Συγκριτικά πλεονεκτήματα
Ο υποψήφιος βουλευτής κατά την ομιλία του, δήλωσε αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε διότι διαθέτουμε δύο βασικά πλεονεκτήματα:
«Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ιεραρχώντας αυτές τις προτεραιότητες γιατί έχουμε δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχουμε τεράστιο πλούτο. Το πρώτο είναι οι νέοι της πατρίδας μας, το ανθρώπινο δυναμικό. Εχουμε την πιο καταρτισμένη γενιά και είναι αποτέλεσμα του μόχθου σας τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Πείτε ποια οικογένεια εδώ δεν έχει ένα μορφωμένο παιδί…
Το δεύτερο είναι το περιβάλλον. Είμαστε μια χώρα με μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, σε αυτόν τον τομέα είμαστε πρώτοι στον κόσμο. Αξιοποιώντας, λοιπόν, αυτά τα δύο πλεονεκτήματα μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Βάιος Καλοπήτας ζήτησε εντολή ανανέωσης αλλά και συστράτευση μέχρι την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.
«Προσωπικά ανδρώθηκα πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ γιατί αυτή η παράταξη είναι ταυτισμένη με τους αγώνες του Λαού μας, για Εθνική Ολοκλήρωση, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατική Ομαλότητα.
Μπορούμε να είμαστε ένας καταλύτης προόδου για την χώρα.
Δεν χρειάζεται προσωπικά να συστηθώ σε εσάς. Γιατί είμαι ένας από εσάς.
Δεν ζω από την πολιτική, ζω για τον τόπο, την πατρίδα και τη γενιά μου.
Απευθύνομαι σε εσάς, με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης. Γνωρίζω όπως και γνωρίζετε, ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της προβλήματα, τις δικές της ανάγκες, τις δικές της προκλήσεις και τις δικές της ευκαιρίες. Για αυτό και κάθε εποχή έχει τους δικούς της ανθρώπους.
Είμαι ένας άνθρωπος της εποχής μου. Αντιλαμβάνομαι τα νέα προβλήματα, μπορώ να οργανώσω τις λύσεις που θα δοθούν.
Ζητώ την Εμπιστοσύνη σας.
Ζητώ την καθαρή εντολή ρήξης με το παλιό και τις νοοτροπίες που μας κρατάνε πίσω.
Ζητώ εντολή ανανέωσης.
Ζητώ να παλέψω για τις ευκαιρίες που δικαιούται η νέα γενιά, και την ασφάλεια που δικαιούνται οι άλλες γενιές.
Ζητώ να εργαστώ για την ενότητα της κοινωνίας, του τόπου και της πατρίδας μας
Ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να παλέψω, για το Νησί μας, για τα Δωδεκάνησα, για την πατρίδα μας.
Σας κοιτώ στα μάτια και σας υπόσχομαι αυτό τον αγώνα για αλλαγή δεν θα τον προδώσω ποτέ. Χρειάζομαι δύο πράγματα από εσάς, πρώτα από όλα την πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και 2ον σας καλώ τις λιγοστές ημέρες που απομένουν να πολλαπλασιάσουμε αυτό το μήνυμα μαζί.
Πάμε λοιπόν στις 7 Ιουλίου να δώσουμε ΜΑΖΙ, τη μάχη
Για το νησί μας
– Για τα Δωδεκάνησα
– Για την Αλλαγή
– Για την ΕΛΛΑΔΑ!», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Βάιος Καλοπήτας καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι αμέσως μετά έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να ευχηθούν καλή επιτυχία στον ίδιο αλλά και στο ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *