Αντώνης Αποστολίδης: «Υπάρχει ακόμα χρόνος να γίνει η ανατροπή»

Δωδεκάνησα

 

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης. όπως είπε:

«Την Κυριακή στις 7 Ιουλίου έχουμε τις εθνικές κάλπες. Θα ήθελα να θέσω δύο πολύ σημαντικές διαστάσεις. Η πρώτη, είναι πολιτική διάσταση, η οποία έχει να κάνει με την αντιπαράθεση δύο κυρίαρχων πολιτικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι από η μία μεριά και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας από την άλλη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο τι έχουμε μπορέσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση μέχρι τώρα και είναι αρκετά αυτά που καταφέραμε και στο τι στοχεύουμε να κάνουμε από δω και πέρα. Αυτή η τετραετία είναι χρήσιμη όσον αφορά την κοινωνία της χώρας. Έχουν γίνει πολλά και σήμερα αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Έχουμε ανάγκη ένα κράτος που είναι κοινωνικά πιο δίκαιο, ένα κράτος που έχει λιγότερους αποκλεισμούς από ότι είχε πριν και βλέπουμε μια χώρα που οδεύει με σταθερά, δίκαια και διαφανή βήματα, προς μία άλλου τύπου ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη για όλους. Μία ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

«Ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, να ενισχύσουμε τους πυλώνες και να φτιάξουμε μια κοινωνία η οποία θα στηρίζεται στα πόδια της και να μη θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν».

«Η κρίση η οποία είχε προέλθει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν ήταν μόνο οικονομική, ήταν πολιτική και κοινωνική. Σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι την αφήνουμε πίσω».

«Στον αντίποδα, έχουμε μια πολιτική πρόταση που προέρχεται από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Για χάριν της επιχειρηματολογίας, καλόπιστα εγώ να θεωρήσω ότι όσα λέει το πρόγραμμά της θα μπορούσαν να είναι αληθή, δείχνουν όμως μια διαφορετική κατεύθυνση. Μία κατεύθυνση που την έχουμε ξαναζήσει. Μεταξύ άλλων δείχνουν μια ανάπτυξη για συγκεκριμένους και για τους πολύ λίγους, και όχι μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτές οι πολιτικές έχει δείξει το παρελθόν ότι μπορούν να υλοποιηθούν μόνο σε καθεστώς μνημονίων. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, ότι το πρόγραμμα της ΝΔ, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο σε καθεστώς μνημονίων».

«Η δεύτερη διάσταση είναι ιδεολογοκοινωνική. Σε αυτήν δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όλα αυτά τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία χρόνια. Φυσικά και αναφέρομαι, σε όλα τα σκάνδαλα τα οποία αποκαλύφτηκαν, την χρυσή δεκαετία του 2000 και πιο πριν. Όλα αυτά είναι το πρόσφατο παρελθόν της χώρας, που δεν μπορούμε να το διαγράψουμε. Όλα αυτά βρίσκονται υπό εξέταση της δικαιοσύνης. Αυτή θα δείξει ποιος η ποιοι φταίνε και θα αποδώσει τις ευθύνες».

«Υπάρχει ακόμη χρόνος. Στις 7 Ιουλίου η κοινωνία θα πρέπει να πάει να ψηφίσει και να αποφασίσει αν θα επιλέξει μια πολιτική και κοινωνική δύναμη, η οποία θα συνεχίσει στον δρόμο της ουσιαστικής ανόρθωσης της χώρας και την κοινωνίας μας σε ένα άλλο μοντέλο, όχι σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν ή αν θα επιλέξει την επιστροφή σε όλο αυτό το οποίο έγινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Σας καλούμε να εξετάσετε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον το επιλέξετε, να μας ψηφίσετε την Κυριακή».

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη λέγοντας:

«Το γεγονός ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει την ψήφιση της είναι κάτι το οποίο νομίζω πως έχει παγώσει την κοινωνία της Ρόδου. Η προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας, μέσα στο οποίο έχουν εμπλακεί το σύνολο των φορέων της περιοχής μας. Είναι ομόφωνες οι απόψεις που περιγράφονται μέσα σε αυτήν. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των δικτύων υποδομών όσο αφορά την Μεσαιωνική πόλη, αλλά και ταυτόχρονα η αξιοποίηση της η οποία θα γίνει γίνει με συνολική συντήρηση έτσι ώστε να επιστρέψουν και οι κάτοικοι σε αυτήν. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω πως το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ δέχθηκε τη χρηματοδότηση για τη β φάση του φράγματος Γαδουρά από το υπουργείο εσωτερικών, την ίδια στιγμή αποφασίζει να αναβληθεί η απόφαση για την προγραμματική σύμβαση, δεν μας βοηθάει να πάμε παρακάτω. Η προγραμματική σύμβαση της μεσαιωνικής πόλης αποτελεί αυτό που όλοι θέλαμε να συμβεί. Θα καλούσα λοιπόν το περιφερειακό συμβούλιο να ανακαλέσει και στην επόμενη συνεδρίαση να την εγκρίνει. γιατί είναι η τελευταία τυπική διαδικασία που απαιτείτε. έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της».

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *