«Σαν Έτοιμος από Καιρό»

Ελλάδα

« Σαν Έτοιμος από Καιρό»

Γράφει ο Γιώργος Καντής, Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

«Συμπληρώνοντας μια εβδομάδα διακυβέρνησης της χώρας, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώ να κάνω μια αναδρομή στα πεπραγμένα και μια αποτίμηση των ενεργειών, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Με προετοιμασία που όμοια της η πολιτική ζωή της χώρας, δεν έχει ξαναδεί τουλάχιστον τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τα μανίκια, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά, κράτησε το βλέμμα χαμηλά, συντόνισε τους υπουργούς της κυβέρνησης του και έβαλε τις μηχανές της κυβέρνησης, πρόσω ολοταχώς, κοίταξε για άλλη μια φορά τον κόσμο στα μάτια και χρησιμοποίησε το ίδιο τρίπτυχο πανίσχυρο όπλο, όπως έκανε από το 2016 όταν εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων που είχαμε τον τελευταίο καιρό.

Το τρίπτυχο αυτό όπλο, αποτελείται από τα τρία άλφα. Αλήθεια, Αμεσότητα, Αποτελεσματικότητα. Με νομοσχέδια τα οποία είχαν προετοιμαστεί από καιρό και χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο την κοινή λογική, η οποία όμως τα τελευταία πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν το ζητούμενο, κατάφερε να στρέψει την εγχώρια, αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη, ακόμα περισσότερο θετικά προς αυτόν και την κυβέρνηση του. Αυτό εξάλλου μπορεί να το καταλάβει κάποιος διαβάζοντας τον διεθνή τύπο και βλέποντας τις θετικές αντιδράσεις των αγορών.

Πάμε να δούμε τις αλλαγές που έγιναν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα:

-Εκατοντάδες αστυνομικοί επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους και στους δρόμους, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

– Επιτέλους επεμβάσεις της αστυνομίας, σε διάφορα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που είχαν μετατραπεί σε κέντρα διακίνησης ουσιών και παρανόμων πράξεων, με ταυτόχρονο τερματισμό χρονίζουσων καταλήψεων.

-Εξαγγελίες οι οποίες θα μετατραπούν σε νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, για την οικονομική ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και μέτρα για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία.

-Σχεδιασμός για την άμεση πρόσληψη χιλιάδων νοσηλευτών και εκπαιδευτικών, για τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας, με έμφαση κυρίως στην ειδική αγωγή.

Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα οποία έγιναν, μέσα στη μία μόλις εβδομάδα διακυβέρνησης της χώρας, από την παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φυσικά για να συμβούν όλα αυτά, θα πρέπει να πούμε ότι έγινε η κατάλληλη επιλογή ατόμων, που πλαισιώνουν την κυβέρνηση, συμβούλων και υπουργών, οι οποίοι ορκίστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη, παρουσία των οικογενειών τους, με θρησκευτικό όρκο, όπως εξάλλου έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, την αμέσως επόμενη ημέρα, της ισχυρής εντολής που δόθηκε στον ίδιο από τον Ελληνικό λαό, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί, την επιστροφή της χώρας, στις πατροπαράδοτες αξίες της, που τόσο πολύ μας είχαν λείψει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν θα μπω σε διαδικασία να σχολιάσω την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων που πλαισιώνουν την κυβέρνηση, γιατί ο κάθε ένας από εμάς, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει το πόσο άξιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, διαβάζοντας και μόνο τα βιογραφικά τους, ούτε βέβαια θα μπω στην διαδικασία, να αναλύσω το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση, όπου συνεχίζετε η συνήθης τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα.
Με την πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης της χώρας να κλείνει με το προσκύνημα του πρωθυπουργού στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, όλοι καταλαβαίνουν, πως η Ελλάδα, επιστρέφει επιτέλους στην κανονικότητα και γίνετε μια χώρα, που σέβεται πρώτα από όλα τους πολίτες της, αλλά και τον εαυτό της. Και αν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, συνέβησαν τόσες πολλές ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ότι το μέλλον για την Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι διαγράφεται λαμπρό».

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *