Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Ρόδος – Θεσσαλονίκη. Η εικαστική τέχνη, αρχή της Επικοινωνίας των δύο πόλεων»

Δωδεκάνησα

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Ρόδος – Θεσσαλονίκη. Η εικαστική τέχνη,  αρχή της Επικοινωνίας των δύο πόλεων».

Αναγνωρισμένοι καθηγητές των Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου  Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θα παρευρεθούν  στην Ρόδο. Ανάμεσα σε αυτούς οΚώστας Βαρώτσος, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Μανόλης Γιανναδάκης, Εύη Κυρμακίδου και πολλοί άλλοι εικαστικοί καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους.

Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο.

«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ».

Θεσσαλονίκη-Ρόδος, Γέφυρες Πολιτισμού

το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019 στις 8.30 το βράδυ, στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, στην οδό Ιπποτών, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Στην έκθεση, που αποτελεί ταυτόχρονα, αρχική γνωριμία της δημιουργικότητας της Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν 26 εικαστικοί καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη συμπρωτεύουσα. Γίνεται δε αναφορά σε προκαταρκτικές μελέτες των καλλιτεχνών, πριν την υλοποίηση των έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, χαρακτικής κατασκευών, εγκαταστάσεων, βίντεο, περφόρμανς και άλλων.  

Η συγκεκριμένη έκθεση, πραγματοποιείται μετά από σχετική πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστου Διακογεωργίου και αποδοχή της σχετικής πρότασης του Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Προέδρου της Εταιρείας των Ελλήνων Κριτικών Τέχνης AICAΕλλάς και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτη, ο οποίος έχει την ευθύνη  της οργάνωσης και επιμέλειας.

Ιδιαίτερα σημαντική στην επιτυχία της Έκθεσης, είναι και η συμβολή της Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Ρόδο, κ. Αλίκης Μοσχή – Gauguet, ως οικοδέσποινα στο χώρο του Γαλλικού Καταλύματος, όπου φιλοξενούνται οι δημιουργίες των καλλιτεχνών, οι οποίοι είναι:

1. Κώστας Βαρώτσος, καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
2. Βασίλης Βασιλακάκης, επίκουρος καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
3. Μανόλης Γιανναδάκης, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
4. Δημήτρης Ζουρούδης αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
5. Κυριάκος Κατζουράκης, ομότιμος καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
6. Γιώργος Κατσάγγελος, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
7. Αλεξάνδρα Κατσιάνη, εικαστική καλλιτέχνης
8. Στέλιος Κουπέγκος, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
9. Εύη Κυρμακίδου, εικαστική καλλιτέχνης
10. Γιάννης Μαβίδης, εικαστικός καλλιτέχνης
11. Τέτα Μακρή, ομότιμη καθηγήτρια, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ  
12. Δημήτρης Ξόνογλου, αναπληρωτής καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
13. Θανάσης Πάλλας, αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
14. Σταύρος Παναγιωτάκης, Ε.Ε.Π., Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
15. Ζήσης Παπαζαχαρίου, εικαστικός καλλιτέχνης
16. Άρης Προδρομίδης, καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
17. Αγγελική Σιάμου, εικαστική καλλιτέχνης
18. Στέλιος Σκούλος, εικαστικός καλλιτέχνης  
19. Δημήτρης Ταντανόζης, εικαστικός καλλιτέχνης
20. Γιώργος Τσακίρης, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
21. Γιώργος Τσάρας, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
22. Δημήτρης Φράγκος, καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
23. Γιάννης Φωκάς, ομότιμος καθηγητής, Σχολή ΚαλώνΤεχνών ΑΠΘ
24. Θανάσης Χονδρός, εικαστικός καλλιτέχνης
25. ΄Ελλη Χρυσίδου, εικαστική καλλιτέχνης
26. Λάμπρος Ψυρράκης, αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Αναφορικά με την έκθεση, ο κ. Διακογεωργίου δήλωσε: «Η Τέχνη βρίσκεται παντού: σε ό,τι μπορεί ο άνθρωπος  να δημιουργήσει, με γνώμονα την προσωπική του έμπνευση και δεξιοτεχνία. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επικροτεί τις προσπάθειες, την καινοτομία των δημιουργημάτων και τη διαφορετικότητα του αποτελέσματος, που εξαρτάται από την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία του κάθε καλλιτέχνη. Ο δρόμος από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Ρόδο, ανοίγει σοβαρά και σε επίπεδο εικαστικών. Τα δε ονόματα των συμμετεχόντων, που συνοδεύονται από τους επαγγελματικούς τους τίτλους, είτε σε επίπεδο Καθηγητών Πανεπιστημίου, είτε ασχολούμενων με την εικαστική τέχνη, αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα της έκθεσης και ύψιστη  τιμή για τη Ρόδο. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χρηματοδοτεί επίσηςτην όλη διοργάνωση».

Για την έκθεση θα κυκλοφορήσει ειδικός, δίγλωσσος Κατάλογος με τα έργα των καλλιτεχνών τον οποίο προλογίζουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,Γιώργος Χατζημάρκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός ΣύμβουλοςΝ.Α. Πολιτισμού  ΔωδεκανήσουΚάλλιστος Διακογεωργίου και ο Εμμανουήλ Μαυρομμάτης ο οποίος και τον επιμελείται.

Διάρκεια της έκθεσης: 3-27 Αυγούστου 2019. ΄Ωρες λειτουργίας, 10-2 π.μ και 6-9 μ.μ. καθημερινά, Κατάλυμμα της Γαλλίας, οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Είσοδος ελεύθερη.

                                         

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *