Με 158 «ΝΑΙ» πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Ελλάδα

 

Σε υψηλούς τόνους οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών – Σύγκρουση κορυφής ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Τσίπρα.

Με 158 «ναι» η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στην ονομαστική ψηφοφορία που έκλεισε την τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης και συζήτησης επί των προγραμματικών της δηλώσεων, στη διάρκεια της οποίας στο βήμα ανέβηκαν συνολικά 155 ομιλητές.

Το γεγονός ότι η αυτοδυναμία της κυβέρνησης ήταν προδιαγεγραμμένη στάθηκε καθοριστικό για το ύφος διεξαγωγής της συζήτησης που όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε μπροστά τη διαδικασία του πολιτικού διαλόγου.

Στην πρόοδό της πάντως και ειδικά όταν ανέβηκαν στο βήμα οι οικονομικοί υπουργοί αλλά και κατά τις τελικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και προηγουμένως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε σαφές το περίγραμμα τόσο της προγραμματικής ατζέντας της νέας κυβέρνησης όσο και των ιδεολογικοπολιτικών διαφοροποιήσεων της αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: Συμβουλές για διαπραγμάτευση από εσάς δεν δεχόμαστε

Tο κλίμα στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν ήπιο δήλωσε κατά την έναρξη της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Χαιρετίζω την εκδήλωση πολιτικού πολιτισμού” δεν υπήρξαν άγονες αντιπαραθέσεις είπε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Τσίπρα είπε “θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθειτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε. Ψεύτες και λαϊκιστές σας είπε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χάσατε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις”.

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χάσω ούτε μια μέρα για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών , είπε ο κ. Μητσοτάκης”. Πρόσθεσε πως “τώρα είναι η ώρα να κανουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα… ο λαός μας εμπιστεύτηκε τις τύχες του στα χέρια μας. Το κεντρικό μήνυμα έχει φτάσει στην κοινωνία και οι πολίτες παρακολουθούν τα βήματα μας» είπε ο πρωθυπουργός.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *