Σεισμός στην Αθήνα. Ο επιφανειακός σεισμός είχε μεγάλη ένταση αλλά μικρή διάρκεια.

Ελλάδα
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τονίζει ο Άκης Τσελέντης – «Περιμέναμε τον μετασεισμό» σημειώνει ο Ευθύμιος Λέκκας

Δυνατός σεισμός έγινε αισθητός λίγα λεπτά μετά της 19:00 (19:09) στην Αττική. Ο επιφανειακός σεισμός είχε μεγάλη ένταση αλλά μικρή διάρκεια.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 4,2 Ρϊχτερ και είχε επίκεντρο τη Μαγούλα.  Το εστιακό βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Τσελέντης: Καμία ανησυχία δεν μας προκαλεί ο σεισμός

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Λέκκας: Περιμέναμε τον μετασεισμό – Τον είχαμε προδιαγράψει

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μέγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία». «Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *