Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας διδάσκει πολιτισμό

Πολιτισμός

Γράφει η Σοφία Νεοφυτίδου (Sofi Neof)..

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας διδάσκει πολιτισμό.

Ένας χώρος έκτασης 210 στρεμμάτων στην περιοχή της Καλλιθέας παραδόθηκε στην ελληνική πολιτεία το 2016. Σ’ αυτόν στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης , η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Κτίρια επιβλητικά αλλά λιτά, ανοιχτά για το κοινό. Ένας χώρος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες, ο οποίος προσφέρει στιγμές αρμονίας, χαλάρωσης και δημιουργικότητας σε κάθε επισκέπτη. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα είναι πολλές και αφορούν όλα τα ενδιαφέροντα. Αθλητισμός, εκπαίδευση, περιβάλλον – οικολογία, ψυχαγωγία. Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που στην πλειοψηφία τους προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες της Αθήνας, μεγάλα ονόματα της εγχώριας αλλά και παγκόσμιας μουσικής – και όχι μόνο – σκηνής, θερινός κινηματογράφος, ξεναγήσεις, σιντριβάνια που χορεύουν στις μελωδίες του Χατζηδάκη και του Μπιζέ. Μια έκρηξη πολιτισμού πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα που δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να γευτούμε την ομορφιά της φύσης, να περιηγηθούμε στους χώρους του Πάρκου, να καθήσουμε δίπλα στις ελιές και να μυρίσουμε τα αρωματικά φυτά, θυμάρι, λεβάντα, λεμονοθύμαρο

Πρόκειται για ένα «δώρο», που οι πολίτες αγκάλιασαν με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό. Εκατοντάδες είναι οι καθημερινοί επισκέπτες που έρχονται για να διαβάσουν, να σκεφτούν, να περάσουν οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά τους, να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους, να ρεμβάσουν την υπέροχη θέα. Αξιοσημείωτος είναι επίσης και ο τρόπος με τον οποίο φροντίζει καθένας ξεχωριστά να το διατηρήσει καθαρό και ακέραιο, έτσι ακριβώς όπως του χαρίστηκε.

Ο «πολιτισμός» και ο σεβασμός μπορούν να λειτουργήσουν αυτόματα σε όλους τους ανθρώπους, αρκεί μόνο να υπάρξει το κατάλληλο ερέθισμα που θα τους δώσει το κίνητρο να γίνουν καλύτεροι. Αυτό έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως σημειώνουν και οι άνθρωποι του Ιδρύματος: «Στο ΚΠΙΣΝ όλα τα άτομα είναι ευπρόσδεκτα χωρίς αποκλεισμό και ενθαρρύνονται να αλληλεπιδράσουν με τον χώρο αλλά και μεταξύ τους με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, αναπτύσσοντας έτσι μια αμοιβαία σχέση αλληλοσεβασμού».

i12.gr (Sofi Neof)

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *