Με μία λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

Δωδεκάνησα

Η Ρόδος σήμερα αλλάζει σελίδα..

Με μία λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ρόδου και του νέου δημοτικού συμβουλίου στο Αμφιθέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη”.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Οpen» κ. Λίνα Δρούγκα η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή τελετή είναι μια διαδικασία όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, αλλά με τόσο σημαντικά και ουσιαστικά μηνύματα ευθύνης και σεβασμού. Σήμερα θα δοθεί όρκος τιμής και ευθύνης του νέου δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων, απέναντι στους δημότες της Ρόδου».

Στην συνέχεια μετά το πέρας της ορκομωσίας τον λόγο πήρε ο νέος δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος αφού χαιρέτησε τους παρεβρισκόμενους  δήλωσε συγκινημένος:

«Ζούμε σε μία ιστορική συγκυρία μεγάλων προκλήσεων, μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Με ανοιχτές ακόμα της πληγές της οικονομικής κρίσης, που ταλάνισε την χώρας μας. Με βαθιά χαραγμένα στο κοινωνικό σώμα, τα μελανά σημάδια από την ηθική χρεοκοπία αρχών και αξιών. Για να υπερβούμε το χθες και για να πάμε μπροστά, είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας. Να κάνουμε μια νέα αρχή, να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή από όσα μας καταδυνάστευσαν και πλήγωσαν το νησί μας».

«Η θέση μας λοιπόν είναι σαφής και κρυστάλλινη. Η νέα αρχή για το νησί μας, δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην βάση 5 αυτονόητων χαρακτηριστικών, που θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε για το καλό όλων μας σήμερα, αλλά και το καλό όλων των γενιών, που έρχονται μετά από εμάς »

«Σε αυτό το νησί που ορκίζομαι σήμερα, χρωστάω και χρωστάμε όλοι αυτό που είμαστε. Δίνω αυτόν τον όρκο, έχοντας την δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη. Ενώπιον σας δεσμεύομαι να  τιμήσω στο ακέραιο την εντολή σας, με την διαρκή προσπάθεια μου για το καλό και την προκοπή αυτού του τόπου. Να αποδειχτώ άξιος της αγάπης και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου».

«Δεσμεύομαι επίσης να είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών. Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά και μόνο μπροστά. Μια νέα αρχή για όλους. Μία νέα αρχή, που αντιλαμβάνεται την άσκηση του δημόσιου καθήκοντος, ως προσφορά στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Κατάθεση δυνάμεων και ψυχής, ως ανταπόδοση σε αυτά που αυτός ο ευλογημένος τόπος μας έδωσε και συνεχίζει να μας δίνει».

«Θεμέλιο αυτής της νέας αρχής, είναι η υπεύθυνη ανταπόκριση, σε βασικά αυτονόητα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη δημόσια ζωή στο νησί μας. Προκειμένου να καταφέρουμε να κινηθούμε γρήγορα προς στο μέλλον, με όραμα και κοινή λογική. Αν και αυτονόητα παρέμειναν ζητούμενα. Αποδεδειγμένα αυτό, δεν έδωσε καλά αποτελέσματα. Διότι όσο ξεχάστηκαν τα αυτονόητα, τόσο πολλαπλασιάστηκαν  τα πολιτικά αυτοάνοσα. Γεμίσαμε παθογένειες που πρέπει να γιατρέψουμε για να πάμε μπροστά ως κοινωνία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Καμπουράκης τόνισε:

«Η πίστη που έχω σε αυτόν τον τόπο είναι ακλόνητη. Η Ρόδος μπορεί να παραμερίσει τις αγκυλώσεις που την κράταγαν στάσιμη, φοβισμένη, καθηλωμένη, σε αντιλήψεις και νοοτροπίες περασμένων εποχών. Η Ρόδος μπορεί και θα είναι σίγουρα στους κερδισμένους, στους πρωταγωνιστές της νέας  εποχής. Αυτός είναι ο στόχος που συνθέτει, αυτό είναι το όραμα που ενώνει».

Η βραδιά έκλεισε με υπέροχες νοσταλγικές μουσικές μελωδίες, από καταξιωμένους μουσικούς του νησιού αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου όπως η Φωτεινή Δάρρα, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους.

Στην τελετή παρευρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας αλλά και του νησιού, όπως ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρόδου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, ο Ιμάμης, ο Υφυπουργός τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, πρώην υπουργοί και βουλευτές, πρόξενοι και επίτιμοι πρόξενοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι των κοινωνικών και παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων, πρώην περιφερειάρχες, πρώην δήμαρχοι και πρώην εκπρόσωποι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ανωτάτων και ανωτέρων και τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *