Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κοσκινού σε οικόπεδο του Δήμου Ρόδου

Δωδεκάνησα Δήμος Ρόδου

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κοσκινού σε οικόπεδο του Δήμου Ρόδου.

Ο Δήμος Ρόδου έλαβε τη θετική γνώμη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης προκειμένου να προβεί σε διαγωνισμό (διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης) για την κατασκευή του έργου «Ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, Δημοτικής Κοινότητας  Κοσκινού», σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, εμβαδού   9.320,00τ.μ., με προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020  και η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.110.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 419,66τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 3,11τ.μ., 1ο όροφο εμβαδού 199,93τ.μ. και υπόγειο εμβαδού 156,23τ.μ για την αποκλειστική εξυπηρέτηση (24) είκοσι τεσσάρων  Βρεφών και (45) σαράντα πέντε Νήπιων με αντίστοιχους  χώρους,  προσωπικού, τραπεζαρίας, υγιεινής και  πολλαπλών χρήσεων.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε στη θητεία μας ξεπερνώντας αγκυλώσεις, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, μέχρι να φτάσουμε στην παρούσα φάση»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, αναφερόμενος στις δυσκολίες του νέου έργου και συμπλήρωσε. «Είναι ο πέμπτος  κατά σειρά Βρεφονηπιακός Σταθμός την τελευταία πενταετία μετά από αυτούς σε (Πυλώνας, Σορωνής, Αφάντου και  Ιαλυσό)  και θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες σε μία πολυπληθή περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού, όπως και στην Ιαλυσό που στερούνται δημοτικού παιδικού σταθμού επί δεκαετίες».

Στον επίλογο των δηλώσεων του ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Προγραμματισμού, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και τον ειδικό σύμβουλο κ. Γιώργο Κατάκο, οι οποίοι εκπόνησαν τις μελέτες, εξασφάλισαν την  αδειοδότηση  και ενέταξαν στο ΕΣΠΑ το συγκεκριμένο έργο.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *