Δεν αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά διευρύνεται στην κοινωνία

Δωδεκάνησα
Ως μεγάλο στοίχημα για τον χώρο προβάλλει η ψηφιακή μετεξέλιξή του με την δημιουργία, όπως φαίνεται, ψηφιακής πλατφόρμας με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της παράταξης

Ο κύβος ερρίφθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει όνομα, αλλά προχωρά άμεσα την διαδικασία ανασυγκρότησής του με στόχο την διεύρυνσή του και την εδραίωση της απήχησής του στην κοινωνία και σε όλο το εύρος της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης. Ως εκ τούτου τους επόμενους μήνες και στο μεταβατικό στάδιο έως την διενέργεια του Συνεδρίου-πιθανότατα στις αρχές του 2020- στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από τις Νομαρχιακές Επιτροπές, έως την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν και θα συμμετέχουν και στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ως μεγάλο στοίχημα για τον χώρο προβάλλει η ψηφιακή μετεξέλιξή του με την δημιουργία, όπως φαίνεται, ψηφιακής πλατφόρμας με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της παράταξης.

Τα πρώτα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που συμφώνησαν ομόφωνα πως ο οδικός χάρτης του προέδρου κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Τα βήματα αυτά θα παρουσιάσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας –«θα πρέπει αύριο να τούς πω κάτι σαφές» -είπε χαρακτηριστικά στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που ενέκριναν την εισήγηση Τσίπρα χωρίς να υπάρξουν αντιρρήσεις.

Μάλιστα το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν τόσο καλό που ακόμη και μέλη του οργάνου σχολίαζαν αργότερα πως «όλοι ξαφνιαστήκαμε που σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση και με δεδομένη την ένταση των προηγούμενων ημερών δεν υπήρξαν διαφωνίες». Ενδεικτικά αναφέρεται πως ακόμη και ο Παναγιώτης Λάμπρου που όπως ο ίδιος είπε ήταν δύσπιστος όταν άκουσε τις δηλώσεις Τσίπρα στο Ζάππειο και ουδέτερος όταν τον άκουσε στην Κεντρική Επιτροπή, από την χθεσινή παρέμβαση του προέδρου πείσθηκε ότι οι διαδικασίες κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την εισήγησή του «κέρδισε» σύμφωνα με ορισμένα μέλη ακόμη και όσους είχαν επιφυλάξεις για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η προσπάθειά μας πρέπει να έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την υπέρβασή του. Τον μετασχηματισμό του σε ένα πλατύ μαζικό, λαίκό, δημοκρατικό κόμμα. Την αναβάθμισή του σε ένα κόμμα που θα συμπυκνώνει, θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει την δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη την κοινωνική και ιστορική της βάση. Με δύο λόγια, το εγχείρημά μας είναι και τομή και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία μας».

Σημειωτέον πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα από έξω λέγοντας πως «οι επιθέσεις στον γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *