Αστυνομικό Δελτίο

Δωδεκάνησα

 

Εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Ρόδο

 Εκριζώθηκαν (4) φυτά κάνναβης ύψους έως 1,24 μέτρα

 Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντοπίσθηκε πρόσφατα σε αγροτική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία).

Όπως διακριβώθηκε η φυτεία αποτελούνταν από -4- δενδρύλλια κάνναβης και ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου που χειρίζονταν την υπόθεση, έπειτα από διακριτική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής και αξιολόγηση στοιχείων, προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων, τα οποία βρίσκονταν σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης με ύψος έως -1,24- μέτρα.

Επιπλέον, από την αυτοψία που έγινε στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε καλλιεργητικός εξοπλισμός και φορητή κάμερα παρακολούθησης χώρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών.

Δεύτερο Δελτίο..

Συνελήφθησαν (8) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (11 Σεπτεμβρίου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, πέντε αλλοδαποί (-4- άνδρες και -1- γυναίκα που συνόδευαν -1- παιδί) ηλικίας από 24 έως 55 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση κλεμμένου δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 36 ετών που συνόδευαν ένα παιδί, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γαλλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *