Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας διαχείρισης τρομοκρατικού χτυπήματος εν πλω

Δωδεκάνησα

Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι  Χειρουργοί Τραύματος, Επειγοντολόγοι και ιατροί άλλων ειδικοτήτων  από 10 χώρες με μεγάλη ακαδημαϊκή και πρακτική εμπλοκή στην  παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας μετά από  καταστροφικά γεγονότα, συμμετέχουν  στις διακλαδικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην Ρόδο στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019.

Σήμερα Πέμπτη, στο λιμάνι της Ρόδου θα πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας διαχείρισης τρομοκρατικού χτυπήματος εν πλω.

Μιλώντας στο i12.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε τα εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την άσκηση που γίνετε με ευθύνη και οργάνωση του τμήματος του πανεπιστημίου της Αθήνας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που βλέπουμε εδώ σήμερα, δηλαδή διαφορετικοί φορείς, με διαφορετικά επιχειρησιακά σχέδια και με διαφορετικό τρόπο δράσης, να συνεργάζονται , όπως πρέπει προκειμένου να φέρουν εις πέρας την κατάσταση που επικρατεί στην άσκηση. Από τις ασκήσεις αυτές μπορείς και βρίσκεις τα τρωτά σου σημεία, έτσι ώστε αν παρουσιαστεί στην πραγματικότητα ένα τέτοιο γεγονός, να μπορέσει να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία. Το βασικότερο όμως όλων είναι η συνεργασία των υπηρεσιών. Από την στιγμή που αυτό επιτυγχάνεται στην φάση των ασκήσεων και βρίσκουμε κοινή υπηρεσιακή γλώσσα να μιλήσουμε, είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνουμε αυτό και στην πραγματικότητα, σε περίπτωση που έχουμε κάποιο έκτακτο γεγονός.  Εκεί κάθε υπηρεσία θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της, για να μπορέσει να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Στο i12.gr μίλησε και ο καθηγητής  Χειρουργικής της ιατρικής σχολής Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πικουλής ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Στόχος και σκοπός  μας είναι η Ρόδος να γίνει κέντρο εκπαίδευσης, για την αντιμετώπιση φυσικών και μαζικών καταστροφών. Η ιατρική σχολή βρίσκεται εδώ για τέταρτη χρονιά, σε αυτήν την άσκηση, η οποία πάει αρκετά καλά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Σκοπός είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η εκπαίδευση νικά τον φόβο. Άρα πιστεύουμε ότι συνεχίζοντας αυτό το έργο μας θα βοηθήσουμε και αυτό το νησί».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *