Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού με τον Διευθυντή και το Προεδρείο του 15μελούς του ΕΠΑ.Λ. Κω

Περιφέρεια Δωδεκάνησα

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

με τον Διευθυντή και το Προεδρείο του 15μελούς του ΕΠΑ.Λ. Κω.

Την Πέμπτη, 10/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΠΑ.Λ. Κω.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή κ. Φίλιππο Παπανικολάου, τους/τις εκπαιδευτικούς και το Προεδρείο του 15μελούς του ΕΠΑ.Λ. Κω, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του σχολείου καθώς και για τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Συγκεκριμένα, τέθηκαν θέματα ανάγκης κατασκευής νέων αιθουσώνκαι απόκτησης σύγχρονου εξοπλισμού για τα εργαστήρια, ανακατασκευής των χώρων υγιεινής και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ αρκετοί εκπαιδευτικοί έθεσαν το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης στέγης για όσους/όσες αποφάσισαν να υπηρετήσουν σε σχολεία του νησιού μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Διευθυντή, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις εκπροσώπους του 15μελούς για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα στον τομέα της Παιδείας. Υπογράμμισε ότι η Παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι πρώτες του αποφάσεις ήταν ο διπλασιασμός των χρημάτων για τη συντήρηση σχολείων (10 εκ. €) και η πρόσκληση για την επέκταση υφισταμένων και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (8 εκ. €). Τέλος, ζήτησε να ετοιμαστεί μελέτη από τον Δήμο Κω για την επέκταση της σχολικής μονάδας ώστε να την εντάξουμε στο πρόγραμμα δίνοντας οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του ΕΠΑ.Λ. Κω.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

Οφείλω να τονίσω την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο ΕΠΑ.Λ. Κω. Ο Διευθυντής κ. Παπανικολάου μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κατάφεραν να αναδείξουν την αξία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη σημασία της για το μέλλον της πατρίδας μας καθώς και να διπλασιάσουν τον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μέσα σε ελάχιστο χρόνο.  Ως Περιφερειακή Αρχή θα σταθούμε δίπλα τους και θα τους προσφέρουμε όλα όσα χρειάζονται ώστε να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα καλύτερα.’

Αύριο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις στη Ρόδο με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του Νομού για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *