Αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου Ρόδου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την ανάπλαση της περιοχής Κόβα

Νότιο Αιγαίο

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου Ρόδου κατά 0,42 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την ανάπλαση της περιοχής Κόβα.

 Το έργο σκοπό έχει την ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως Ρόδου με παράλληλη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται κατά 422.624,00 ευρώ ο αρχικός προϋπολογισμός των 4.928.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των δράσεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης , περιοχής Κόβα, του Δήμου Ρόδου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 5.350.624 ευρώ. H αύξηση του προϋπολογισμού της Στρατηγικής  με το ποσό των  422.624,00 ευρώ, γίνεται στο πλαίσιο της τεχνικής αναθεώρησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με το οποίο ενισχύθηκε η επενδυτική προτεραιότητα που αφορά «Δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης» κατά την 1η αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020». Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, που αφορούν σε δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, διατέθηκαν στον Δήμο Ρόδου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος εισηγήθηκε την τροποποίηση του Ε.Π. στην Επιτροπή Παρακολούθησης, ώστε να αποφευχθεί ο κατακερματισμός των πόρων και να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου αυτού  που αναμορφώνει και αναβαθμίζει την παραλιακή ζώνη της πόλεως Ρόδου.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *