Με μεγάλη επιτυχία, έντονο ενδιαφέρον και δέσμευση για τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας (Ο.Π.Ι.) και στο νησί της Ρόδου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο προφορικής ιστορίας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος»

Δωδεκάνησα

Με μεγάλη επιτυχία, έντονο ενδιαφέρον και δέσμευση για τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας (Ο.Π.Ι.) και στο νησί της Ρόδου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο προφορικής ιστορίας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» με συντονίστρια την διακεκριμένη Ιστορικό κ. Τασούλα Βερβενιώτη στον πάντα φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Σταματίου.
Πάνω από 40 άτομα -στην πλειονότητα τους εκπαιδευτικοί- αλλά και πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, παρακολουθήσαμε τον ενθουσιασμό της και μετείχαμε της γνώσης της, αλλά κυρίως τον βαθύ σεβασμό για την υπόσταση και το βίωμα του κάθε ανθρώπου μέσα στο σύνολο, το οποίο συνθέτει μια ζωντανή ιστορία. Την ιστορία που δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε αποστηθίσει και ούτε πρόκειται να βαθμολογηθούμε γι’ αυτήν. Την αληθινή ιστορία των απλών ανθρώπων που διαμόρφωσε τη δική μας ταυτότητα και θα καθορίσει τη σκέψη και το μέλλον μας.
Ευχόμαστε το εγχείρημα να δημιουργήσει και συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς στόχος είναι το αρχειακό υλικό που θα παραχθεί να αξιοποιηθεί για τη διάσωση και την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης για γεγονότα, ανθρώπους, ιστορικές περιόδους, μνημεία κ.λπ. που αφορούν στη ιστορία του νησιού μας.
Για περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ομάδες προφορικής ιστορίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.oralhistorygroups.gr , ή και να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο: 22410-77205.
Ευχαριστούμε για την ευγενική διάθεση του χώρου το Ίδρυμα Σταματίου και για την φιλοξενία το Ξενοδοχείο «Rodos Palace».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *