Νίκος Γερονικόλας, για την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2019, στη Σύρο. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και ο οφειλόμενος διάλογος που ναυάγησε

Δωδεκάνησα

Η τελευταία εβδομάδα πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και η σημερινή συνεδρίαση, σημαδεύτηκε από κλίμα ακραίας πόλωσης και έντασης. Αυτή ήταν, δυστυχώς, η τακτική που επέλεξε η Περιφερειακή Αρχή, απέναντι στην ειλικρινή πρωτοβουλία των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της μειοψηφίας, αναφορικά με την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων, στον αγώνα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

     Ποιο ήταν άραγε το υποτιθέμενο πολιτικό έγκλημά μας που ερέθισε του συναδέλφους της πλειοψηφίας;

     Ότι ζητήσαμε να επανέλθει το δίκαιο αίτημα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην επικαιρότητα;

      Αντί ειλικρινούς διαλόγου και συντονισμού όλων στην προσπάθεια για το καλό του τόπου, κάποιοι μας στοχοποίησαν γιατί τολμήσαμε σαν «Συμμαχία», να κάνουμε συζήτηση για το ζήτημα. Αντί να αδράξει η πλειοψηφία την ευκαιρία να μας ενώσει όλους στον κοινό αγώνα, δυστυχώς συμπεριφέρονται σαν να συνεχίζεται η προεκλογική διαμάχη.

     Αντί να συζητάμε με ποια μέσα και κοινές δράσεις θα πιέσουμε την κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Bουλής, να δώσουν στα νησιά μας αυτό που δικαιούνται, κάποιοι επέλεξαν τις πολιτικές κοκορομαχίες. Θεωρώ ότι κανείς αιρετός, πόσο μάλιστα η Περιφερειακή αρχή, δεν δικαιούται και δεν μπορεί να διασπά, αντί να ενώνει, το λαό της Περιφέρειας μας στους κοινούς αγώνες.

     Είναι ένα κομβικό λάθος, το οποίο καλώ την Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ Χατζημάρκο, να αναθεωρήσει. Δεν είναι όλα τα θέματα για δημιουργία εντυπώσεων, δεδομένου μάλιστα του ότι οι εκλογές τελείωσαν εδώ και 5 μήνες.

      Δεν είναι δυνατόν επειδή το θέμα το έθεσε η Αντιπολίτευση, οπότε θεώρησε ο Περιφερειάρχης ότι χάνει τις εντυπώσεις, να μετατρέπουμε το δημόσιο διάλογο σε τοξική χωματερή. Αν κάτι είναι για το καλό του τόπου μας, είναι αδιάφορο για μένα αλλά και για τους πολίτες που μας παρακολουθούν, αν το είπε πρώτος ο κ Κουνάκης ή ο κ Χατζημάρκος.

   Οφείλουμε όλοι να θέσουμε τον πήχη ψηλά, και να όχι να τον χαμηλώνουμε τεχνητά, υποβιβάζοντας το δημόσιο διάλογο και την συνεννόηση. Σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται, και καλώ τον Περιφερειάρχη να κάνει το ίδιο.

    Προσωπικά δεν θα επιτρέψω να γίνω όμηρος, μετέχοντας σε ένα νοσηρό δημόσιο διάλογο. Όσο και αν μας περιγράφουν κάποιοι με άδικους χαρακτηρισμούς για να δημιουργήσουν σκόπιμα κλίμα διχόνοιας, προσωπικά ο ίδιος και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Εμείς προχωράμε σταθερά και συναινετικά με ευαισθησία προς όλα τα θέματα και τους τομείς που χρήζουν την προσοχή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που όλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν γροθιά.

     Με τιμή Νίκος Γερονικόλας, Περιφερειακός Σύμβουλος

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *