Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί μετά από αίτημα του Δημήτρη Κρητικού το θέμα της αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί

Δωδεκάνησα

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί μετά από αίτημα του Δημήτρη Κρητικού το θέμα της αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί.

Παρέμβαση για το ζήτημα της αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί, έκανε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρης Κρητικός, ζητώντας από το σώμα να συζητηθεί εκτενώς το θέμα στο πλαίσιο τακτικής συνεδρίασης ώστε να κατατεθούν και σχετικές προτάσεις .
Το αίτημά του έγινε δεκτό και σε επόμενη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα προκειμένου όπου είναι εφικτό να προχωρήσουν παρεμβάσεις και ενέργειες.
O κ. Κρητικός έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το θάνατο ενός νέου 23 ετών από τη Σορωνή, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, λέγοντας ότι τέτοια περιστατικά σημειώνονται δυστυχώς συχνά στη Ρόδο κάτι που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και από την πλευρά των παρατάξεων του δήμου.
Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Ρόδος Αξιών» κατά την παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο είπε τα εξής: «Γι αυτή την κατάσταση ευθυνόμαστε όλοι. Δεν έχουμε σωστούς δρόμους, δεν έχουμε σωστή σήμανση δεν έχουμε κυκλικούς κόμβους δεν έχουμε δηλαδή  προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα όσον αφορά την κυκλοφορία. Και το σπουδαιότερο απ όλα ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.
Δεν υπάρχει η σωστή αστυνόμευση. Είναι δυνατόν στην εποχή μας με τόσα τροχοφόρα στους δρόμους να μην φοράμε κράνος ή ζώνη; Εάν εφαρμοζόταν οι νόμοι θα είχαμε κερδίσει πάνω από το 50% σε ανθρώπινο δυναμικό.
Αλλά ας το δούμε κι από την άλλη του διάσταση το θέμα. Σκοτώνουμε και το γόητρο μας όσον αφορά τον τουρισμό. Κανείς επισκέπτης από αυτούς που έρχονται επιλέγοντας τη Ρόδο για διακοπές, δεν θέλει να ξανάρθει με τέτοιους δρόμους.
Είναι πραγματικά απαξιωτικό για ένα νησί σαν τη Ρόδο, την ναυαρχίδα του τουρισμού,  να βλέπει κανείς βγαίνοντας από τα φανάρια του αεροδρομίου, να έχουν φυτρώσει διάφορα χόρτα στην άσφαλτο… Επίσης, πινακίδες σήμανσης διαφόρων σχημάτων, χρωμάτων και λανθασμένης τοποθέτησης. Τα αυτοκίνητα σταθμευμένα δεξιά  αριστερά επι της λεωφόρου. Άβαφα σκουριασμένα φανάρια, έλλειψη σωστής διαγράμμισης όταν άλλοι ασχολούνται με 3D διαβάσεις»

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *