28η Οκτωβρίου: Με Υπερηφάνεια κυμάτιζε σήμερα η Ελληνική Σημαία..

Δωδεκάνησα

«Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, ενάντια στο φασισμό, στο ναζισμό και τους αγώνες των λαών για την δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

Σήμερα σηκώνουμε την Ελλάδα μας και τη Σημαία μας ψηλά..!!!!

Στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν σήμερα με μεγαλοπρέπεια και υπερηφάνεια εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940..

Αμέσως μετά τον εκκλησιασμό, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από Τον Υφυπουργό Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολα, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ  Υποστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου Καληωράκη Μιχάλη, τον πρόεδρο Έφεδρων Καταδρομέων Ιερολοχητών Ρόδου Πανορμίτη Βιντζέντζο, τον Γραμενιάτη Στέφανο από την Εθνική Αντίσταση Αρχηγείο Ηπείρου, τον αρχηγό του 1ου συστήματος πόλεως Ρόδου Νικόλαο Δέτση, τον Ανέστη Κεφαλά από την ΕΣΠΕΝ, την πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δελαπόρτα Δέσποινα, τον Πρόεδρο του συλλόγου αιμοδοτών Ρόδου Αγίου Εφραίμ Φιλήμονας Νικολάου, τον Σταμάτιο- Μιχαήλ Παπαποστόλου από το τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου, τον Υπεύθυνο επικοινωνίας του ΜεΡΑ25 Δωδεκανήσου Αθανάσιο Μπαράκα και τον πρόεδρο της λέσχης LIONS Ρόδου Γιάννη Τσιριμπή.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ενώ από την στρατιωτική μπάντα ήχησε με υπερηφάνεια ο Εθνικός Ύμνος..

Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος με την μεγαλοπρεπή παρέλαση που γέμισε με υπερηφάνεια και συγκίνηση τον κόσμο που βρέθηκε εκεί..

Μετά το πέρας τις παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από τους τοπικούς φορείς και βουλευτές του νησιού..

Στην σημασία της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας:

«Χρόνια Πολλά σε όλους. Στους καιρούς που ζούμε υπηρετούμε ως στρατιώτες το έθνος και την πατρίδα. Να μη ξεχνάμε πως Χρειάζεται εθνική συνεννόηση γιατί οι προκλήσεις είναι μεγάλες και διαρκείς. Από την ιστορία, έχουμε ιστορική παρακαταθήκη να υπηρετούμε το έθνος και την πατρίδα με ενότητα χωρίς λαϊκισμό και κορώνες. Σήμερα είμαστε όλοι ταγμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να είναι σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και στον κόσμο. Να θυμόμαστε πως η Δωδεκάνησος έχει τη δική της συμβολή σε αυτή τη μεγάλη νίκη απέναντι  στις επιβουλές. Επειδή το μέλλον είναι δύσκολο χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί».

«Χρόνια πολλά σε όλους. Σήμερα γιορτάζουμε ένα σημαντικό αγαθό, την ελευθερία μας. Θα πρέπει να σταματήσουμε να γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν, που είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτό και να εργαστούμε πολύ σκληρά για να είμαστε περήφανοι και για το μέλλον, ώστε να παραδώσουμε όπως πρέπει τη χώρα στα παιδιά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο βουλευτής και Τομεάρχης Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε:

«Αυτή η ημέρα είναι μια σημαντική ημέρα, για τον Ελληνισμό και τους πολίτες αυτής της Χώρας. Μία μέρα που μας θυμίζει τους αγώνες των πολιτών, ενάντια στον φασισμό, στον ναζισμό, σε αυτές τις δυνάμεις που ήθελαν και θέλουν ακόμη, να σκορπίσουν στην Ελλάδα την ανελευθερία. Είμαστε σε εγρήγορση για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Όσες προσπάθειες και αν γίνονται για να  ξαναγραφτεί η ιστορία αυτές θα πέσουν στο κενό. Γιατί στο DNA των Ελλήνων είναι γραμμένο ότι αυτές τις  ημέρες οι Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό».

«Χρόνια Πολλά σε όλους. Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα, Είναι μια ημέρα συγκίνησης θύμησης και δόξας. Εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική έχουμε μια τεράστια υποχρέωση. Να ξανακάνουμε πλέον όλο τον κόσμο να μιλάει ξανά για την Ελλάδα, όπως μίλησε και τότε για τους Έλληνες ήρωες του 1940. Είναι σημαντικό για μας, η Ευρώπη να μιλάει με  υπερηφάνεια για τους Έλληνες, όπως τότε. Όλοι μαζί ενωμένοι να παλέψουμε για να καταφέρουμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

Δηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έκανε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης:

«Χρόνια πολλά σε όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Η σημερινή ημέρα είναι μία απόδειξη ότι πάντα δεν έχει σχέση το πλήθος με τις νίκες για την πατρίδα και την  ελευθερία, αλλά το πάθος η δύναμη και η θέληση».

Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα ενωμένος ο ελληνισμός τιμά το ιστορικό «Όχι» ενάντια στην τυραννία και στον κατακτητή. Τιμά τους προγόνους  μας που έγραψαν χρυσές σελίδες της ιστορίας πολεμώντας στα βουνά της Ηπείρου. Είπαν όχι στον κατακτητή και σε αυτούς που επιβουλεύονταν την εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία μας».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *