Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης, Γιάννης Σπανός

Ελλάδα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, πριν από λίγη ώρα η είδηση πως ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Γιάννης Σπανός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Το δυσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσαν άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr o αγαπημένος συνθέτης δεν αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντιθέτως ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Σήμερα μάλιστα υπήρχε προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία με τους ανθρώπους του μουσικού χώρου του προκειμένου να συζητήσουν κάποιες λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, πριν λίγα λεπτά, η είδηση πως ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Γιάννης Σπανός έφυγε από τη ζωή…Ήταν 85 ετών. Το δυσσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσαν άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr o αγαπημένος συνθέτης δεν αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντιθέτως ετοιμάζόταν πυρετωδώς γιια τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Σήμερα μάλιστα υπήρχε προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία σε τους ανθρώπους του μουσικού χώρου προκειμένου να συζητήσουν κάποιες λεπτομέρειες της συνεργασίες τους.

Μελωδικός αλλά και παθιασμένος, ρομαντικός αλλά και λαϊκός, πρωτοπόρος αλλά και ακούραστος εργάτης του ελληνικού τραγουδιού επί έξι ολόκληρες δεκαετίες ο Γιάννης Σπανός συγκαταλέγεται, δικαίως, στους μεγάλους δημιουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος. Ο καλλιτέχνης – σύμβολο του Νέου Κύματος που μάς συντρόφευσε με τα αμέτρητα τραγούδια του, από το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» μέχρι την «Οδό Αριστοτελους» κι από τη «Μαρκίζα» μέχρι το «Σπασμένο Καράβι» και τραγουδήθηκε από τις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Πουλόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Νταλάρας κ.α. έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων…

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *