« Το Ε2 του 3ου Δ.Σ Ρόδου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ και οι άλλοι. Μαζί μπορούμε»

Δωδεκάνησα

«Εγώ και οι άλλοι. Μαζί μπορούμε»

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Αλλάζω εγώ ,,,Αλλάζω το μέλλον » το Ε2 του 3ου Δ.Σ Ρόδου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ και οι άλλοι. Μαζί μπορούμε» που σχεδίασε  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Δίοδος”   – Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, Υπεύθυνη υλοποίησης ήταν κ. Μαρία Φτάκα – Ψυχολόγος – Στέλεχος   Πρόληψης .Το πρόγραμμα στόχευε :

Στην ευαισθητοποίηση των παιδιών  με ζητήματα σχετικά με τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό
Την ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης

Οι δράσεις του προγράμματος είχαν άμεση συνάφεια με το πρόγραμμα μας και οι μαθησιακέςεμπειρίες που πρόσφερε στους/στις μαθητές/τριεςήταν σε συνέχεια με ενότητες γνωστικών αντικειμένων που προσφέρονται για ανάλογες προεκτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών.

Η κ.Φτάκα επιλέγοντας  δραστηριότητεςκατάλληλες για την ηλικία των παιδιών , σύμφωνες με τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της τάξης μας, διαπραγματεύτηκε τα θέματα :Σεβασμός, Αναγνώριση της διαφορετικότητας, Επίλυση διαφορών, Ισότητα ευκαιριών. Χρησιμοποιώντας  εργαλεία όπως το παιχνίδι ρόλων, παιχνίδια γνωριμίας, video, παραμύθια, αυτοσχεδιασμό, συζήτηση κ.ά κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών καθ΄ όλη  τη διάρκεια   του προγράμματος αμείωτη και να τα προβληματίσει πάνω στη θεματική του.

Ευχαριστούμε την κ.Φτάκα και το Κέντρο ΔΙΟΔΟΣ για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε σε αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα!

Η εκπαιδευτικός της τάξης

Γαλάνη Αλεξάνδρα

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *