Αυτό είναι το νέο σήμα των μακεδονικών προϊόντων

Ελλάδα
«Θα παρουσιάσετε το σήμα και στον Ζόραν Ζάεφ τον οποίο θα συναντήσετε σε λίγο;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον τελευταίο να απαντά ότι «έχει ήδη παρουσιαστεί».

Ένα μεγάλο «Μ»  σε άσπρο και λευκό φόντο το οποίο συνοδεύεται από τη φράση «Τhe Great» θα είναι το νέο σήμα- σφραγίδα που θα συνοδεύει τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις διεθνείς αγορές. Για το σήμα επιλέχθηκε η λέξη Macedonia που είναι καθιερωμένη διεθνώς, ενώ το «Τhe Great συνδέει τη Μακεδονία συνειρμικά με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το great (GR) με έντονη γραφή παραπέμπει ευθέως στα αρχικά της Ελλάδας. Δύο χιλιάδες επιχειρήσεις ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για να χρησιμοποιήσουν το νέο σήμα.
Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί στον όρο Macedonia το λατινικό γράμμα C και όχι το K. Σε σχετικές αναζητήσεις που κάναμε ο όρος Macedonia με C συναντάται σε 400 εκατ. link ενώ με το K βρέθηκαν μόλις 14 εκατ. link στο διαδίκτυο.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν ένα rebranding και ένα replacement του σήματος που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου σήματος ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, επιλέχθηκε η λέξη Macedonia, το The Great, που δίνει σαφή αναφορά στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άσπρα γράμματα σε μπλε φόντο που παραπέμπουν στη χώρα μας. Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για μία καταιγίδα, όπως τη χαρακτήρισε, προσθέτοντας πως «δεν είχαμε ομπρέλα να προφυλαχθούμε. Εκείνες τις ημέρες συναντήσαμε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκη που μας αφουγκράστηκε».

Πηγή:www.ethnos.gr


0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *