ΕΥΘΥΤΑ: «Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων Τροχαίων»

Δωδεκάνησα Υγεία

Στο πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας μνήμης θυμάτων Τροχαίων, η ΕΥΘΥΤΑ, Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, πραγματοποιεί εκδηλώσεις την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Αυτά αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο κ. Ελένη Καρύδη η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης θυμάτων, αναγνωρίζοντας την τιμή που αποδίδουμε στα θύματα των τροχαίων. Παράλληλα μεταφέρεται το μήνυμα σε όλες τις κυβερνήσεις, ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μειωθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους. Όπως είπε: «Εμείς ως ΕΥΘΥΤΑ, τιμούμε την παγκόσμια ημέρα μνήμης από το 2006 μέχρι και σήμερα με εκδηλώσεις. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε μέσα από αυτές τις μουσικές εκδηλώσεις είναι ότι «τραγουδάμε όλοι για τη ζωή». Μέσα από αυτή την προσπάθεια προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τους φίλους μας ότι οδηγώντας με ασφάλεια είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να υποστούμε μια τραγωδία. Ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας. Το μήνυμα της παγκόσμια ημέρας μνήμης για το 20019 είναι «Η ζωή σου δεν έχει ανταλλακτικά».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος κ. Ζιώγου Μάνθα, η οποία μίλησε για το μήνυμα της παγκόσμια ημέρας μνήμης δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα για την φετινή παγκόσμια ημέρα μνήμης, σχετίζεται με τον τρίτο πυλώνα της παγκόσμιας δεκαετής δράσης, για ασφαλέστερα οχήματα καθώς και με το γενικό θέμα της τρίτης παγκόσμιας υπουργικής διάσκεψης, για την οδική ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη τον Φεβρουάριο του 2020. Παρά τις παγκόσμιες προσπάθειες για το αντίθετο, ο σχεδιασμός της οδικής κινητικότητας που εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, εξακολουθεί να έχει εκατομμύρια νεκρούς, σοβαρούς τραυματισμούς και ασθένειες κάθε χρόνο. Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για να δώσει όραμα στην σκληρή πραγματικότητα των συνεπειών των τροχαίων ατυχημάτων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η κ. Δήμητρα Πατάπη μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της ΕΥΘΥΤΑ, δήλωσε με τη σειρά της: «Υλοποιούμε το πρόγραμμα στα σχολεία, «ασφαλώς κυκλοφορώ», όλων των βαθμίδων, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, εντός και εκτός Ρόδου. Φέτος έχουμε 80 αιτήματα από όλα τα σχολεία, για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό. Στόχος μα είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

Εν συνεχεία ο κ. Δημήτρης Ιωσήφ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι το εξής: στις 10 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στις 18.00 το απόγευμα στο ΚΟΝΤΙΚΙ η μουσική εκδήλωση με τίτλο «τραγουδάμε για τη ζωή», όπου συμμετέχουν οι : Νίκος Κατσάνος, Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Νατάσα Καρακατσάνη, Δάμων Παπακυριακού, Βαγγέλης Κατσογριδάκης, Καίτη Κούκουρου, Θωμάς Γιαννίκης, Γιάννης Κατσιμπράκης, Μιχαήλ Καλαετζής, Δημήτρης Ιωσήφ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι σωστικές ομάδες: Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Σύλλογος νοσοκομειακών ιατρών, Τμήμα επειγόντων περιστατικών και μονάδα εντατικής θεραπείας του Γ.Ν Ρόδου.

Επίσης να αναφέρουμε σύμφωνα με όσα μας είπε η κ. Ζιώγου, μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη, για πρώτη φορά μετά από αίτημα της ΕΥΘΥΤΑ η Περιφέρεια Ρόδου θα φωτιστεί με το φως του κεριού που είναι και το παγκόσμιο σύμβολο απέναντι στα θύματα των τροχαίων. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας για τον αγώνα που δίνουμε, ιδιαίτερη τιμή στην μνήμη των θύματων και τον ευχαριστούμε πολύ.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *