Χάρης Θεοχάρης για τουρισμό, Thomas Cook και καμπάνες στο airbnb

Οικονομία
Δεν θα χάσει ο ελληνικός τουρισμός από το μεταναστευτικό, διατείνεται ο υπουργός

Για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας -κι όχι μόνο- μίλησε στο Open TV ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική τουριστική καμπάνια για τα νησιά με προσφυγικές ροές, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε μαζικές ακυρώσεις λόγω προσφυγικού».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην υπόθεση Thomas Cook, αλλά και στις αλλαγές που έρχονται στο Airbnb. Για το «κανόνι» στον τουριστικό κολοσσό κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έστρωσε πρόσφορο έδαφος στην εταιρεία ώστε να γιγαντωθεί στη χώρα μας.

Οσον αφορά στο airbnb, προβλέπεται ηλεκτρονικό «λουκέτο» για τις πλατφόρµες διαµοιρασµού κατοικιών τύπου airbnb εφόσον δεν συνεργαστούν µε τις ελληνικές φορολογικές Αρχές για την παροχή στοιχείων.

Με ειδική διάταξη θεσπίζεται το δικαίωµα του επικεφαλής της ΑΑΔΕ να ζητεί επίσηµα τα σχετικά στοιχεία, και εφόσον δεν ανταποκριθούν οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο, θα εντέλλονται να «κατεβάσουν» τους σχετικούς ιστοτόπους. Αν οι πάροχοι Ιντερνετ δεν συµµορφωθούν, προβλέπεται πρόστιµο έως και 100.000 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *