Απεβίωσε ο Βασίλης Καμπουράκης, πρωτοπόρος του Ελληνικού Τουρισμού

Δωδεκάνησα
Πρωτεργάτης στον τουριστικό τομέα αναβάθμισε την εικόνα της Ρόδου ,δημιουργώντας το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα.
Ο Βασίλης Καμπουράκης, ένας πρωτοπόρος, του ελληνικού Τουρισμού, έχασε την μάχη με τον θάνατο, στα 88 του χρόνια, σήμερα στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Metropolitan, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.
Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, άνθρωπος χαμηλών και ήπιων τόνων, εργατικός και μεθοδικός, απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαίρη και τον Αντώνη, οι οποίοι σπούδασαν Διεύθυνση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και Νομικά αντίστοιχα και ασχολούνται σήμερα ενεργά με τις επιχειρήσεις του πατέρα τους, και 5 εγγόνια με την Βαλασία Μαρκουλή, όντας πρότυπο οικογενειάρχη.

Ο Βασίλειος Α. Καμπουράκης γεννήθηκε στη Dire Dawa της Αιθιοπίας το 1931. Από νεαρή ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με τις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. Η θητεία του δίπλα στον θείο του, ο οποίος είχε 40ετή και πλέον ξενοδοχειακή πείρα τον μύησε στα μυστικά του επιτυχημένου ξενοδόχου, ενώ εκ παραλλήλου φοίτησε σε Γαλλικές εμπορικές και τουριστικές σχολές.

Μετά από πολύχρονη και εντατική εργασία, το έτος 1955 κατόρθωσε να αποκτήσει το πρώτο δικό του ξενοδοχείο με την ονομασία Hotel D’Europe στο Djibouti της Γαλλικής Σομαλίας. Στη συνέχεια, επεξέτεινε σημαντικά την επιχειρηματική του δραστηριότητα και σε άλλους τομείς διατηρώντας αντιπροσωπείες επώνυμων καταναλωτικών προιόντων.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *