Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η ιδέα της πρώτης γυναίκας γοητεύει τον πρωθυπουργό

Uncategorized
Το προτεινόμενο πρόσωπο αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να συμβολίζει το νέο ήθος και ύφος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα Μαρτίου, μολονότι δεν επιδρά άμεσα τουλάχιστον στο προσδόκιμο της κυβερνητικής του θητείας μετά την αποσύνδεσή της από την πρόωρη διάλυση της Βουλής κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, αναμένεται να καθορίσει το κυβερνητικό στίγμα.

Το προτεινόμενο πρόσωπο αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να συμβολίζει το νέο ήθος και ύφος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, μακριά από τις παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στη 10ετή οικονομική κρίση.

Η ιδέα της πρώτης γυναίκας στο ύπατο αξίωμα της χώρας εξακολουθεί κατά πληροφορίες να γοητεύει τον πρωθυπουργό, χωρίς αυτό πάντως να αποκλείει την πιθανότητα ανδρικής υποψηφιότητας.

Στον αντίποδα, καταλύτης για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις συμμαχίες που θα δημιουργηθούν στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να είναι η κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, που σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2020.

Οπως έχει ήδη επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης, τυχόν έγκρισή του με λιγότερες από 200 ψήφους θα οδηγήσει τη χώρα υποχρεωτικά σε διπλές εκλογές, διαφοροποιώντας ουσιωδώς τους κομματικούς σχεδιασμούς.

ethnos.gr

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *