«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ»

Δωδεκάνησα

«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ»

Στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο Δήμος , η Δημοκρατία και Εγώ!», του προγράμματος Teachers4Europe: setting an Agora for DemocraticCulture” (T4E)  και του « Etwinning#eTw4Democracy: Democracy4all» το Ε2 του 3ου Δ.Σ Ρόδου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το σχολείο που ονειρεύεται» που σχεδίασε  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Δίοδος”   – Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. Υπεύθυνη υλοποίησης ήταν κ. Μαρία Φτάκα – Ψυχολόγος – Στέλεχος   Πρόληψης.

Μέσω του προγράμματος οι μαθητές ανάπτυξανδεξιότητες δημιουργικής συζήτησης και ενσυναίσθησης,συνειδητοποίησαν ότι είναι μέλη πολλών διαφορετικών ομάδων ταυτόχρονα, ανάλογα με το κοινό χαρακτηριστικό που τους ενώνει με τους άλλους, ενθαρρύνθηκαν να υιοθετήσουν συμπεριφορές που προάγουν την αποδοχή του διαφορετικού.

Η κ. Φτάκα με βιωματικές δράσεις ,παιχνίδια γνωριμίας, αυτοσχεδιασμό, συζήτηση κ. ά πέτυχε την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθ΄ όλη  τη διάρκεια   του προγράμματος. Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν ήταν σχετικά με την συνύπαρξη σε μια ομάδα , την δημιουργία και υποστήριξη σχέσεων ,την ασφάλεια μας, τις ανάγκες ,την αυτοεκτίμηση και την αναγνώριση ικανοτήτων.

Ευχαριστούμε την κ.Φτάκα και το Κέντρο ΔΙΟΔΟΣ για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε σε αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα!

Η εκπαιδευτικός της τάξης

Γαλάνη Αλεξάνδρα

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *