Ανάλυση Ιγνατίου: Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τον Τραμπ για να αμυνθεί

Ελλάδα
Αναλύει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη η Αμερική, ο πρόεδρος της οποίας υποθάλπτει την επιθετικότητα του Ερντογάν.

Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ότι πρέπει να ζήσουν έχοντας απέναντι ένα ταραξία γείτονα, ο οποίος σχεδιάζει παρανομώντας χωρίς να τιμωρείται.

Ο τρόπος αντιμετώπισης της Τουρκίας από τους μεγάλους της γης, είναι εξωφρενικός. Εδώ και χρόνια προκαλεί ασύστολα στην ανατολική Μεσόγειο και το τελευταίο διάστημα απειλεί όλους τους γείτονές της. Διαθέτει κατοχικά στρατεύματα σε τρεις χώρες: Την Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία. Και καθημερινά δολοφονεί Κούρδους μέσα στην Τουρκία, στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στο Συριακό Κουρδιστάν.

Οι μεγάλοι της γης, δυστυχώς, υποθάλπτουν την τουρκική επιθετικότητα στον ύψιστο βαθμό:

Οι Αμερικανοί, που έχουν τα δικά τους προβλήματα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αφήνουν ατιμώρητη την κατοχική δύναμη επειδή ο πρόεδρος τους, ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα» στην Τουρκία, όπως κατάγγειλε ο Τζον Μπόλτον, πρώην στενός συνεργάτης του Πλανητάρχη. Αυτή τη δήλωση δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Αποτελεί τη λύση του σταυρολέξου.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την Τουρκία και έχουν τον Ερντογάν υπό μόνιμο «πρέσιγκ» για να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Μόσχας. Από το 2016 μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της κατοχικής δύναμης έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στα στρατηγικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *