Κώστας Ταρασλιάς – Οι τουριστικές εκθέσεις και η προβολή της Ρόδου (δηλώσεις και video)

Δήμος Ρόδου

«Είναι προσωπική επιλογή του Δημάρχου να θελήσει να λειτουργήσει τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκαν οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά από την υπογραφή της απόφασης, θα συγκροτηθεί σε σώμα ο ΠΡΟΤΟΥΡ, και πλέον το νέο δ.σ που θα βγει μετά από την γενική συνέλευση, θα καθορίσει τις δράσεις και τους στόχους τους οποίους θα πρέπει να αναλάβει».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Όπως είπε: «Ο Δήμαρχος έχει πειστεί ότι πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή, εξάλλου το είχε ανακοινώσει ότι οι τρεις μεγάλοι του στόχοι είναι, καθημερινότητα, έργα υποδομής και προβολή».

Ο κ. Ταρασλιάς μίλησε για την τουριστική ιστοσελίδα. Αναφέρθηκε στην ανανέωση που θα πρέπει να γίνει, αλλά και στα προϊόντα που θα διαφημιστούν μέσω αυτής, τα οποία και θα αποτελέσουν κομμάτι μιας ολοκληρωμένης δουλειάς.

Όσον αφορά τις προσεχείς εκθέσεις τουρισμού ο αντιδήμαρχος δήλωσε:

«Θα συμμετέχουμε κανονικά με τις αντιπροσωπείες μας. Ξεκινάμε από τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βέλγιο, Μιλάνο, Τέλ Αβίβ, Σερβία και στην έκθεση στο Βερολίνο η οποία και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο κ. Ταρασλιάς μίλησε και για το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένες χώρες προκειμένου να αναδείξουν τον πολιτισμό τους στο νησί της Ρόδου. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η Ιταλική κυβέρνηση και ειδικότερα η περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο σπουδαίος ζωγράφος Afro, το Ούντινε, θέλει να πραγματοποιήσουμε στη Ρόδο μία πολύ μεγάλη έκθεση με τις δημιουργίες του. Ο δήμος έχει ήδη τέσσερα πολύ σημαντικά έργα του».

Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο  για το βιβλίο που έγραψε πρόσφατα και αφορά στο νησί μας ο Ρομπέρτο Τίμο, αλλά και για την επιστολή που έχει γράψει ο ίδιος ο κ. Ταρασλιάς προς την Αρχαιολογική υπηρεσία όπου ζητά να δώσει την σύμφωνη γνώμη της για ένα άγαλμα, το οποίο είναι δωρεά της Ισπανικής κυβέρνησης. Οι Ισπανοί όπως είπε, θέλουν να μας τιμήσουν διότι πάλι οι Ροδίτες και συγκεκριμένα τέσσερεις, συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να κάνει ο Μαγγελάνος το περίπλου της γης».

Κλείνοντας ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:

«Οι Ροδίτες διαχρονικά έχουν να επιδείξουν σπουδαία πράγματα και θεωρώ υποχρέωσή μου, στον τομέα του πολιτισμού, αυτές τις πτυχές να μπορέσω όσο το δυνατό περισσότερο να τις γνωστοποιήσω, διότι αυτό αφορά και την δική μας ιστορία τοπικά και την προώθηση των τουριστικών προϊόντων μας δια μέσω αυτών».

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *