Σύμη: Οι όμορφες αναμνήσεις δεν γκρεμίζονται

Δωδεκάνησα

Σύμη: Οι όμορφες αναμνήσεις δεν γκρεμίζονται!

Κάθε γήπεδο έχει τη δική του ιστορία, τους δικούς του κανόνες και τους δικούς του θαμώνες. Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Σύμης κατέχει εξέχουσα θέση στην καρδιά και το μυαλό κάθε Συμιακού. Μικρού και μεγάλου. Ένα γήπεδο που μεγάλωσε γενιές και γενιές παιδιών, δυνάμει αθλητών. Αυτό το γήπεδο, με απόφαση της δημοτικής αρχής κι αφού πέρασαν τον σκόπελο της γραφειοκρατίας, γκρεμίζεται. Ναι, σωστά διαβάσατε. Δεν ανακαινίζεται, γκρεμίζεται. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να σημειώσουμε πως δε θα γίνει πάρκινγκ (!!!), αλλά γήπεδο τέννις.

Η σκέψη να γίνει στο νησί γήπεδο αντισφαίρισης δεν είναι κατακριτέα. Όμως, οι εμπνευστές της ιδέας όφειλαν να προνοήσουν να γίνει σε άλλο σημείο της Σύμης κι όχι στο γήπεδο-σπίτι που συντρόφευε τα παιδικά χρόνια των κατοίκων της Σύμης. Μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί το γήπεδο τέννις είναι αναγκαίο να προσληφθεί από τον Δήμο Σύμης προπονητής αντισφαίρισης και να βρεθούν τα κίνητρα, ώστε τα παιδιά του νησιού να αγαπήσουν το άθλημα, το οποίο καλώς ή κακώς δεν είναι δημοφιλές στην Ελλάδα. Η απόφαση περί γκρεμίσματος του ανοιχτού γηπέδου στον Γυαλό, πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Το γήπεδο, από το οποίο πέρασαν γενιές και γενιές Συμιακών αθλητών, ανθρώπων από τον χώρο του μπάσκετ κι όχι μόνο που επισκέφθηκαν το νησί, είναι λάθος να αλλάξει λειτουργία. Μια πιο ορθολογική σκέψη, με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών της Σύμης, είναι να ανακαινιστεί και να γίνει ένα πανέμορφο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που να τηρεί όλες τις προδιαφραφές και την ασφάλεια αυτών που το χρησιμοποιούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνει ως έχει, διότι κρύβει πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Το γήπεδο, στο οποίο τα παιδιά έμαθαν στην τρυφερή τους ηλικία τί σημαίνει αθλητισμός, με κρύα και βροχές δεν πρέπει να μείνει μια γλυκόπικρη ανάμνηση. Είναι η πρώτη αγάπη και δεν την γκρεμίζεις.

Είναι ο μοναδικός χώρος άθλησης στον Γυαλό, οπότε γίνεται κατανοητό πως πέραν της απογοήτευσης περιορίζονται, αν όχι εξαλείφονται, οι επιλογές των παιδιών για παιχνίδι και άθληση. Ειδικά, στην εποχή μας που οι ασχολίες των νέων έξω από το σπίτι έχουν αντικατασταθεί από την οθόνη που προκαλεί αποχαύνωση. Αξίζει λοιπόν στο γήπεδο που για χρόνια συντηρούσε αθλητικά ολόκληρο το νησί, να βελτιωθεί, να ανακαινιστεί και να γίνει ένα πραγματικό κόσμημα στην καρδιά της Σύμης.

Το γήπεδο που παίξαμε μπάσκετ για πρώτη φορά, που χτυπήσαμε την μπάλα στο τσιμέντο, που σκίσαμε τα γόνατά μας, ο χώρος που φιλοξένησε το καρναβάλι, τη γιορτή στεφανιών, την αιώνια μάχη Χωριό-Γυαλός, ακόμα και κρυφούς έρωτες, οφείλει να μείνει στη ζωή όπως είναι χαραγμένο στις ψυχές των παιδιών. Δε θα του πούμε αντίο, αν και η αποκαθήλωση έχει ξεκινήσει, αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παιχνίδι και τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε.

Κυριάκος Καρακατσάνης

36Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *